Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ysc3kmx9v

Gondolom, hogy erre a főtengelyre nem szeretnél ezreket költeni, és olyan megoldást keresel amit te is meg tudsz oldani.A tengely perselyezése is megoldás lehet. A lehető legvékonyabb perselyre gondolok , a tengely teherbírása érdekében. A 0,5mm falvastagság már elég lehet. A főtengelyt esztergál 16mm, melegen perselyt rá ejt. A persely külső méretét ráhűlés után csapágy méret illesztésre simít.A melegítés hőfokától függően kell a persely furatát esztergálni, Ez esetben rezsón melegítve 0,02-0,03 mm túlfedés elég. Nem kell préselni, hanem könnyedén rá lehet ejteni a tengelyre a felmelegedett félkész perselyt, de tétovázni nem lehet. Más esetekben a ragasztás is megfelelő ,de a motorban meleg van , és a ragasztó nem biztos, hogy jó. Ez az én receptem, de minden szakács máshogy főz.

drehás

Pontosan ezzel próbálkoztam előhozakodni.
A svejk által linkelt boltban találtam olyan csapágyat ami ugyanilyen  az átmérője ,szélessége,de a furat 1mm-rel nagyobb.Ha az általad ajánlott 0,5 falvastagságot nézem ,akkor a főtengelyt nem is kell esztergálnom ha ezt a csapágyat alkalmazom.
Erről mi a véleményed?

ysc3kmx9v

A főtengelyt kicsit valószínű, hogy esztergálni kel, ha perselyezni akarsz, ahol a csapágy volt ott kisebb lett a méret,és nem tudod a ,perselyt rá tenni, de különben jó elképzelés.

drehás

ebben egyetértek,köszönöm a megerősítést.
Mivel veszteni nem sokat tudok,biztosan megpróbálom.

s7manbs8

Milyen is az alkatrész, ami kellene  ?

Van kép róla ?

Egy haverom órabűvész, nagyapja igazi órás volt, örökölte tőle az ügyességét. :)

Nekem meg itt a kicsi eszterga, ha a kézi szánnal ügyködnék, meg mindent lerögzítek, akkor lehet egész finom dolgokat meg lehet vele csinálni.

s7manbs8

Alkatrészei is vannak ...

s7manbs8

Illetve keméyn forrasztani is tud vagy mi is a neve annak a technológinak nem is tudom, szóval el lehet ilyenekkel tökölni. :)

mex

Azért ez kicsit komolytalan ajánlás,és az előző hozzászólásod sem igazán meggyőző egy lehetséges ügyfél szemszögéből nézve. [#vigyor2]
Pár mm átmérőjű óratengelybe központos furatot készíteni-oda lejobb egy patronos gép, vagy futerban kell megfogni a tengelyt. Gyanítom nincs a készletben. A szegnyereg központját is be kell állítani, különben nem sikerül a művelet. Szóval legjobb lenne egy spéci órás dreha...

s7manbs8

A fészerből előhúzom majd a Schaublit is ha a kínai nem jó. :)

s7manbs8

A fészerből előhúzom majd a Schaublit is ha a kínai nem jó. :)

s7manbs8

Az ügyfél nem ügyfél, hanem hobbista, pézről sincs szó sem, mert az nincs is neki, megmondta. :)

s7manbs8

EDM- mel is ki lehet úgy fúrni, hogy még a japánok is kalapot emelnek utána. :)

Timár László

Ma már lement a nap, de holnap fényképezek-mérek és abból kiderül pontosan a csinálnivaló. Köszönöm!

s7manbs8

OK, megnézzük.

Timár László

Küldtem képeket és rajzot is. Toldásra gondoltam a kúpos tengely fölső részét leflexelemés összetoldom a rajzolt darabbal.