Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Megmutathatnád, ja. Lehet fából faragok egy morse kúpot, hogy bele tudjak tenni egy tokámánykát .... :)  Addig is.

Csuhás

Nem értem mit görcsöltök a 2.8 furattal, az úgyse sikerül. Magam kifúrnám 2.5-el mert ilyen fúró akad, aztán amire sikerült annyira esztergálom le a tengelyt.

Megjegyzem egy órásnak rutin feladat egy női karóra billegőjének a tengelyébe új csapot fúrni ha letört a vég, nekik eszekbe se jut muffot rakni a tengelyre és úgy toldani, különösen hogy a muff útban van szereléskor...

svager

Tegyél egy darab vasat a késtaróba,fogd be a fúrót a tokmányba a és kapsz egy körpontos fúratot.
Ragasztd bele és kész..

s7manbs8

Ebbe a pillanatba találtam ki ugyanezt. :)

Meg is van a módszer és ez tőkéletes.

s7manbs8

Megközpontoztam az esztergakéssel közben, megcsinálom a késtartóba egy anyagba belefúrok, majd ugyanazt a fúrót megfordítva bele ragasztom és utána ezzel ki lehet fúrni halálpontosan. :)

Timár László

Ezért szeretek a mülyben lenni. Mert amit terveztem nem csak úgy lehet megcsinálni ahogy én gondolom hanem másképpen is. Meg åttervezem ha szenvedéssel lehet megcsinálni.

svager

Mekkora a szegnyereg a gépen?

s7manbs8

Melyik mérete ? Vagy mire gondolsz ?

Ez a fajta gép az.

jani300

Morse Taper 2 ? (Talistok)   Szegnyereg ?

jani300

svager

Igen Morse2 most már látom.

svager

Nincs fúrótokmány hozzá?

s7manbs8

Nincs , ki is fúrtam közben halálpontos fasza lett.

s7manbs8

Timár László

Látom te is öszvér típus vagy mint én már ami a megcsinálom valahogy amibe belekezdtem. Már csak a gazdasági-logisztikai rész van hátra. Timár László 2314 HALÁSZTELEK NEFELEJCS UTCA 11.
Borítékba is beragasztható gondolom. Vagy Hajdúnánásról csúzlival elküldöd és megkeresem. Mail címem ismered ha adsz számlaszámot utalom a nejem számlájáról a karton sört. Nekem nincs bankszámlám csak neki.
KÖSZÖNÖM A FÁRADOZÁST.
Egy nagymutatót kell még megterveznem és lézervágatnom hasonlóképpen, megtervezem 3D be és dxf- et csinálok belöle. Vagy van 1-1.5 rézlemezem abból kireszelem - kifürészelem lombfürésszel.
.