Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Majd más is hozzászól de szerintem 5 * nagyobb fogást alkalmaztál a vésésnél a szokásosnál .

svager

igazad van
nem is tudom elképzelni hogyan sikerült ekkora fogásokkal egyáltalán ezen a gépen  
 én ugyanezzel a géppel 8-as reteszt is megcsinálom két lépésben,de én csak 0,08 fogásokat veszek

VighLajos

VighLajos

Csuhás

No igen, az eszterga nem gyalu...
Legközelebb próbáld meg keskenyebb késsel két menetben, és ahogy írták jóval kisebb fogásokkal. Illetve célszerű a retesz helyét előre kifúrni hogy kevesebbet kelljen faragni.

ysc3kmx9v

Az eszterga, valóban nem vésőgép, pláne egy ilyen kicsi. Sokszor a vésésnél közrejátszik a gyenge gép,és a nem elég merev, és éles kés. Megtörténik, hogy hiába veszünk fogást a kés nem visz semmit elcsúszik,és egyszer csak nagyot harap, a nem gyakorlott gépész ilyenkor nem áll vissza, végigerőlteti.Még az is használ,ha valamilyen hűtő-kenő anyagot használunk, és amit Csuhás ajánlott.

J-Steel

Most szóltak, hogy 3 hét a szállítás.
Valaki nem tud nekem mondani egy forrást modulo 1, 57 esetleg 58 fogú fogaskerékre, acélból?

Csuhás

Csak halkan jegyzem meg, de fogaskereket javítani is lehet nem csak cserélni. Bár véső gépként lehet nem bírná sokáig.

J-Steel

Láttam, hogyan csinálják és nem szeretném.
Néztem a közeli E-Bay-en is de sajnos az 57 az valami varázsszám, mert nincsen.

D.Laci

J-Steel

Rajta vagyok a dolgon! Köszönöm!

svager

Esetleg még az Andrást megpróbálhatod ,hátha tud valami megoldást.

J-Steel

Nem működik a link. Ez egy weblapra mutat?

J-Steel

Sajnos nincs a D-Laci által linkelt boltnak. Rendelési idő 1 hét.

J-Steel

Smalla fórumtárs azt mondta tudnak segíteni.
 Hétvégén megpróbálkozom az ideiglenes javításával is mert nincs veszteni valóm. Majd felhegesztem pálcával és kireszelem.
 Az viszont nagyon jó ötlet, hogy legközelebb előmarom, hogy ne kevesebbet kelljen vele szenvedni.