Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

konvoid

0,2 előtolással, bő hűtővizzel.

konvoid

Üdv!

Nem egy kapkodós munka.
 "locsolni kell bőven. 30-as körüli vágósebesség jött be legjobban, nem kell kapkodni.
Folyó forgács, hát az lesz bőven, ha olyan az anyag  még rozsdamenteshez való lapkával is.
A kés kopik, de rendesen"
Ugyan ez a tapasztalat.

konvoid

Üdv!
Holnap készítek pár képet milyen lapkákkal próbálkoztam.

"Mitől nyílik ki tárcsaszerűre? "
Az anyag minőségétől . 1.4410 egy super duplexnek nevezett anyag.
Ami egyben "nyúlós" és szívós is. Alapból 35 HRc.
A kinyílás már a lapka ellopása után történt.
Második fogás után már elkopott a lapka.

mjfpgx8v0

Hát, ha közben lopják is a lapkát, akkor elég nehéz![#nyes][#nyes]

svejk

Mindjárt leesek a székről :)

mjfpgx8v0

Egyébként a konkrét projekt gyűrűkről szólt, ahol a belső átmérőt kellett azért pontosan tartani.  
A MEO közben figyeltem, kb 4-5 darabonként kellett a furatkés x korrekcióján pár századot igazítani, hogy a méret a tűrésen belöl legyen. De az éle nem igazán ment ki, elég sok darabot sikerült egy-egy lapkával összehozni.
Mezei 130 ft-os kínai CCMT lapka volt, csak lassan és hidegen, ahogy a sört is illik... [#vigyor] Emígyen....

Picit improvizatív gang-tooling, de megtette...

Vetesi75

Sandvik WNMG080408 CM1125 minőségben, a forgácstörőre viszont már nem emlékeznek. :(  35-ös vágóval, 0.25 előtolással, intenzív hűtéssel, stabilan hozta a 35' körüli élettartamot.

s7manbs8

Tegnap éjszakai alakításom, morze kúp a szegnyeregbe, hogy tudjak fúrni majd csinálok többet ebből pár fúró mérethez.

s7manbs8

Kiindulási anyag Hajdú centrifuga motor tengely vége.

Csuhás

Nekem is van egy ilyen párosom, központfúró, és egy jó minőségű hosszú fúró mindent előfúrni. Gyorsabb ezeket használni mint a tokmányban cserélgetni őket.

s7manbs8

Kösz, pon t még egy központozót is akarok csinálni, bár késsel egész jól meg tudom anélkül is, de jobb, ha van külön több, gyorsabb hazsnálni, nem árt ha van sok szerszám.

ywrxkjjky

Sziasztok!
Ki tudna segiteni egy 1:40 arányú osztófej osztási táblázatával valaki?
Jól jönne 100 osztásig és minnél részletesebb!

konvoid

Az ígért képek.

konvoid

Köszönöm.
Próbáltam a Sandvikos lapkákat is ugyanezekkel a paraméterekkel.
De érdekes módon a Korloy-os lapka tovább bírja.

ecp4rs0md

Szia!  Nekem ez van az osztófejhez, remélem segít.