Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

9pk59nuy

Az Einhell árul alkatrészeket is.

Csuhás

Szvsz a műanyag kerék bevétel generátorként működik. Az ujjadat nem védi meg, az egyéb alkatrészeket pedig nem kell mert úgyis lefullad a motor. Javaslom a fém kereket.

happisusu

Próbálozz itt: Motoros Motyóiegy ideje mini eszregályos pldalként is funkcionál

6rk75uezn

Vagy lenne sok sok más egyszerű kiépithető védelem,bár nem tudom mennyibe kerülnek a fogaskerekek

svager

Ezekbe a kis gépekben nem csak a költségcsökkentés miatt raknak műanyag fogaskereket, hanem a zajcsillapítás miatt is.

Mivel a ferdefogazású jóval drágábban előállítható,és hely sem nagyon van egy körmös kapcsolás kialakítására a magas fordulat miatt az egyenes meg nagyon hangos, így ezt a megoldást alkalmazták.

Egyébként a kis BF16-20 marógépekben is műanyag a fogaskerék,ott elég csak egy nem teljesen átkapcsolt fokozatválasztó, máris ledarálják egymást.

DonElvis

Jóreggelt,

Köszönöm mindenkinek a segítőkészséget és az ötleteket. Kioperáltam a fogaskerekeket, eléggé gyászosan néznek ki.

Rendeltem Angliából fém fogaskerekeket. Mielőtt beépítem, készítek valamiylen védelmet motorhoz, valószínűleg  áramkorlátot fogok odamókolni.

DonElvis

Úgylátszik béna voltam képfeltöltés terén:

Fogaskerekek

9pk59nuy

"valószínűleg áramkorlátot fogok odamókolni."

Nincs rá szükség, a saját elektronikája leold amikor elakadófélben van az orsó. Ha lelágyítod a motort, akkor hatástalanítod a fordulattartást.
A fogaskeréktörést rendszerint a forgás közbeni váltás idézi elő.

0uuaaky4s

Fogaskerék: Einhell Hungária Kft. 1107 Bp. Mázsa tér 5-7.
T.: 06-30-685-2162. Évekkel ezelőtt én is ott vásároltam, de csak a nagyobbik volt fémből a másik műanyag volt. Rendben működik. Ha még nem rendeltél, érdeklődj telefonon.

ywathzay

Leírhatnád mi az a sok, egyszerű védelmi lehetőség. Hátha tanulunk belőle valami újat.

DonElvis

Köszönöm a tippet, bávállt.

TothZ: Valóban tettem ilyen butaságot, bevallom. Meg is fizetem érte a tanulópénzt.

HJózsi

[#eljen] köszönet, hogy leírtad az okot! [#wave] Fontos tanulság a lelkes ceruzahegyező szelídítőknek!...

Sajnos csak most olvastam, hogy fogaskereket keresel, de már rendeltél is, mert találtam a fiókban egy ilyen "fogaskerékpárt" ami anno az én ceruzahegyezőmből került ki cnc-sítéskor.
Kifogástalan állapotúak és mivel ez fekete, lehet, hogy még acélosabb is mint a fehér!... [#nyes]

DonElvis

Szia, megvenném, írok privátot.

Szalai György

Ha fogásban megszólal az áramkorlát és leáll a motor, akkor törik a kés?
Vagy kibírja a kés és a gép azt az igénybevételt?