Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

c4f8t0aaa

Sziasztok!

Egy gyors segítségre lenne lenne szükségem furatolok most egy s355-ös anyagot és a furat felületi érdessége sehogy nem akar összejönni. 34 mm-ről egy 55 mm-es kúpot kell aplikálnom 170 mm hosszban. a kérdésem a következő lenne: Standard szerszámmal korloly pc 5300 lapkával milyen fordulatot, előtolást és fogásvételt javasolnátok???

Köszi a segítséget előre is!

U.I.: nem azt a válasz várom hogy a lapkán rajta van, mert amilyen paramétereket írtak róla azt végig próbáltam és mindenhogy remeg.

fy9k4amuy

Akkor nem értem mire vágysz.
Mikor én is kerestem gépet, kiírtam a facebookos csoportba, hogy jó állapotú kopásmentes e2n-t szeretnék, rögton írtak is hárman, hogy 800-1M között lenne nekik, be is mérhetem ha akarom, szép felújított.
Ha te is tényleg jót szeretnél, akkor egykét feher hollótól eltekintve erre számíts szerintem.

Van több egyéni és kisvállalkozó az ismeretségemben, például forgácsoló is, és ha termel vele napi 8 órát, 3-5-8 évente kitermeli az eszterga komplett felújítás, köszörülés költségét, szóval gondolom ha Te is "pénzért" dolgozol, neked is menne. Ha meg nem, akkor nemtudom mi baj lehet minden géppel, hogy cserélgetni kell őket mert annyira rosszak hogy hobbira, fusira nem elég [#wilting]

Szépnapot!

KoLa

Ezt a lapkát nem ismerem!
Ha beremeg, akkor túl van terhelve a késszár.
Az s355 az egy szívós' anyag, ragadós, rosszul forgácsolható!éles kés kell neki! ne sokat filózzál rajta vegyél vissza mindent, előtolás 0.1 - 0.16-ig lapkafüggő nagyon, a fogásmélység nagyoláshoz 2mm legyen legalább az rpm 600-800 ezen az átmérőn, és full hűtés.
Gondolom, cnc eszterga?

fakukac

Köszönöm az okos hozzászólásod![#taps][#nyes]

c4f8t0aaa

Igen Cnc!
hát ma 600 rpm volt 0.1 előtolás és sajnos úgy vágott mintha törte volna az anyagot. Sajnos ezért vagyok bajban mert nem értem hogyan tudom kiküszöbölni a vibrációt. piszok nagy a kés kinyúlása. De azért köszi!!!

ANTAL GÁBOR

És ki írta elő az S355 ös anyagot ?   . Én kerítésvasnak tartom    [#vigyor4]  Persze ha a kúp egy  kerítés része lesz akkor indokolt [#vigyor4]
Előnemesített anyag jobb lenne . Ha kis széntartalú kell ( mert hegesztik )akkor meg Bc 3 vakedzve

ekpyb096i

Szia!

Ha CNC akkor nekem segített egyszer az Okuma HSSC funkciója. Más esztergákon is van csak máshogy hívják, viszont sok gépen csak opció. Ez a funkció folyamatosan változtatja a főorsó fordulatszámát megadott tartományon belül. 2D munkadarab kinyúlás fölé (támasztás nélkül) vagy hosszú szerszám kinyúláshoz találták ki.

KoLa

Ha van kottyanása az x tengelynek akkor, lehet olyan eset hogy a hátsó késtartó lebeg egy kicsit, ilyenkor könnyen beremeg.

bobak.denes

Haliho!

menetvágást segítő  készülék

van második része is

bobak.denes

naiv2r8f

Nagyon köszönöm az infót!

6rk75uezn

Sziasztok.
Akinek volna pdf ben Eu400 gépkönyve az kérem jelezze.
Köszönöm szépen!!

fy9k4amuy

Sziasztok!
Tokmány felköszörülésben szeretnék tanácsot kérni![#vigyor3]

A tokmányom 7-8 századot üt, de le- és felszerelés után is ugyanott marad, több ki és befogás után is, ebből gondolom hogy fel kellene szabályozni.
A pofák homloklapjába nem igazán szeretnék beleesztergálni, ha nem muszáj, de láttam egy olyan megoldást is, hasonlóan a képhez, hogy a pofák tövébe azok közé kis acél vagy bronz hasábokat, "kockákat" tesznek, ezzel támasztják ki. Azt szeretném megtudni, hogy ezeknek mennyire kell pontosnak lenni, hogy sikeres legyen a köszörülés?

Illetve ha a pofa többi fogófelületét, illetve a fordított pofákat is szabályozni szeretném, nem csak a  akkor azokat is a "fogás" irányában kell előfeszíteni, vagy jó lesz így is, ha a tokmány többi része nem kopott?

fy9k4amuy

A kép sajnos valamiért nem jelent meg, pedig jól linkeltem ha minden igaz.

rocco33

Szia! Nézd meg ezt a videót
kb 14perctól láthatsz megoldásokat a problémádra.