Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

scvh05byx

Nem tartom rossz gépnek csak körül akarok nézni hogy milyen más lehetőségem van itthon
Az E3N az csere kerekes?

ywathzay

Hát részemről a TOS SV-t csak támogatni tudom, fél éve használok egyet, kezes jószág. Főorsója lehetne nagyobb áteresztésű, de minden nem lehet tökéletes. További szerencséd, hogy Magyarországon csak TMK-ban használt gépek vannak eladósorban [#vigyor3], így nagyon nem is kell válogatni.

ywathzay

Ezt már jó régóta hirdeti (csak nézd a kupit a gép mögött, bizalomgerjesztő), ettől olcsóbban is hozzá lehet jutni nagyobb géphez, és nem biztos hogy rosszabb, legfeljebb nincs ecsettel lefestve mint ez.

scvh05byx

Pontosan és ahoz sincs semmi kiegészítő, talán a maradék vödör festék  :)

Csuhás

Miért nem szeretnél cserekerekes gépet? Az egy nagyon hasznos dolog. Alapvetően egy jól tervezett gépnél nagyon ritkán kell azokat cserélni. A legtöbb gépnél csak a coll/metrikus váltáshoz és a ritkán használt extra nagy előtolásokhoz kell cserélni. Ezzel szemben nagyon hasznos ha valami egészen egyedi menetet kell vágni. Ezért szerintem senki sem gyártott cserekerék nélkül esztergát.

jani300

Talán kritériuma is a cserekerék az egyetemes esztergának .
Nehezen értelmezhető némelyik hozzászólás .

n9ugdfyrv

Szerintem arra gondolt, hogy ne cserekerekes mellékhajtómű legyen, hanem pl. norton...

jani300

Tudom mire gondolt , ne kelljen cserekereket cserélni .
De Csuhás leírta , még modulmenetnél szokott kelleni cserélni , de csak egy pár kereket ,azt se minden gépnél .
Az nem tragédia .
Modern gépet szeretne .
Egy E400 méretű gép mellet is van már helye egy közepes műszerész esztergának .
A tos Su típusra pl rácsodálkoztam nemrég , sokat tud .
De az már nincs is amit láttam :(

6rk75uezn

Itt van tőlem 12km re,vannak áraik!! :)

happisusu

Típus: E3N-750
ELFORGÁS AZ ÁGY FÖLÖTT 280mm. SZÁN FÖLÖTT 180mm. ESZTERGÁLHATÓ HOSSZ 750mm. FÓORSÓ ÁT 26 mm. SZEGNYEREG MORSE 2-ES KUP.
Származási ország: Magyarország
Gyártási év: 1985
Tömeg: 850 Kg

6rk75uezn

Gépkereskedő,ismerem,neki is jó árai vannak!! :)

happisusu

Ami nem cserekerekes, az már a CNC kategória, ha Zoll-ra, vagy Modul- ra akarsz váltani akkor mindenféle képpen kell kereket cserélni

6rk75uezn

Biztos jó kis gép de én nem,kicsi!
Szinte egy átlag autó féktárcsája nem forog el rajta :( műszerész padok ;)

scvh05byx

Érem én, nem Tragédia, de akkor is ha lehet ez az igény :)

jani300

Nem helyette , mellette :)