Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Van annak a kőnek oldala is .
Csak az a baj hogy ott nem szabad köszörülni :)
Balfaszság ez a videó is , de azért ne cseszegessétek má .
Ha le van nyalva egy fúró élszalagja ,vagy nagyon kipattant a fővágóél , levágom én is vékony koronggal satuban ,flex kézben .
Hegyesnek néz ki az a fúró vashoz , meg elég rosszul is van köszörülve azért .
Nekem senki nem mutatta , de ellestem a kidobott fúrókról .
Már csak az a baj hogy a nagyot sokkal jobban látom :(

sufnituning

[#eljen]Sajna 2 mm alatt már én is csak vakon csinálom[#wow1][#wow1][#wow1]

fisrcxuk3

Igy igaz ,a nagyot könnyebb élezni  ,mert azt látom.
sablon se kell ,mert  esztergába megmutatja hogy melyik él forgácsol előbbre..

PSoft

Jó, hogy felhívtad rá a figyelmet![#eljen]
(még mielőtt valaki...rosszban sántikálna)[#nevetes1]

ywathzay

Bocsáss meg nem mondtam igazat, kimentem megnézni csak D43-as a fúró.

ywathzay

A videókhoz meg annyit, hogy ezek között is vannak jók, de kb 80%-ot úgy jellemeznék, hogy vak vezet világtalant.... de ez már sokszor olyan, mint mikor hallom: hááát biztosan igaaaaaz, rajta van a fészbúkon.....

n9ugdfyrv

[#eljen] [#eljen] [#eljen]

Csuhás

Ha még nem unjátok, akkor megmutatom a menetelős késtartó elkészült vonórúdját. A készítés alapját a méh telepen talált ipari varrógéphez való gömbcsuklós kar adta.

KoLa

Szépen megalkottad ennek a pár tized másodpercnek a határát![#eljen]
Szerintem a végeredmény jobb minőségű mint ha cnc-vel vágtuk volna! mert a hobbi cnc, nem tudja így kivenni a végén a kést!

(Bár ez, a főorsó fordulatszám, az x tengely gyorsulása és a z tengely gyorsjáratának kérdése, a számítógép sebeségének a függvényében. - hobbicnc esztergályosoknak!)

A létjogosultsága számomra, inkább egy hollander menetelésében lesz, hobbi szinten többdarabon.
Nekem nincs ilyen szerkezetem,ezért szívesen látnék egy olyen videót majd, ahol furatban működik!

fy9k4amuy

Sziasztok!

Már nem tudok válaszolni rá, de néhány napja-hete kérdezősködtem, hogy az E2N sebváltó-motor kapcsolat miért rázhat.

Mint kiderült, az oka az volt, hogy a sebváltó talpában lévő menetes szintező talpak kilazultak, és emiatt állt rosszul a váltó.
Beállítottam, és megszűnt a rezgés, megoldódott [#nyes]

KoLa

Ezek szerint akkor már csak nem tud rezegni!a plusz tömeg hozzácsavarozásával! de hol van a kiegyensúlyozattlanság? ( milyen szép hosszú magyar szó!)

svejk

Robsy-é biztos kiveszi! Tudod, voltak már itt videók róla.

KoLa

Kicsibe könnyebb!
De úgy tudom, ott a megmunkáló program bemutatása volt a lényeg.
Építsünk hozzá gépet nagyban!
Ez így túl egyszerű lenne...

svejk

Azt szokták mondani -és Ő is hangoztatja- ami kicsiben működik az működik nagyban is.

KoLa

Gondolkodtam: ha egy főorsófordulat alatt nem veszi ki a kést akkor felejtős, mert akkor kivágja a végpontot...
PL-ul régebben, kellett vágnom olyan belső kúpos menetet ahol kritérium volt hogy 45 fokban vegye ki a kést, ez kevesebb mint egy fordulat.
Valaki számolja ki hogy a menetemelkedés 45 fokban kilépése az hány fordulat?[#vigyor]