Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Csak azt a sok-sok paramétert kell átírni:)

fy9k4amuy

Nem volt kiegyensúlyozatlan, csak a ferdén  lehúzatott váltószerkezet tengelye, meg ugye a hozzá nem egytengelyű motor  beremegtette a rugalmas tengelykapcsolót, ez remegett, meg kopogó hangot adott. Persze nem mozgott a gép, de kézi előtolásnál lehetett érezni a karon, hogy nem egyenletesen forgácsol.

Csuhás

Hasonlóan mormogott nekem is a motor váltó páros. Így került hozzám a gép, ezért nem tűnt fel. Amikor frekivátó került a gépre és meghajtottam kis fordulaton akkor látszott hogy egyenetlenül fut. Egy kis oldalirányú motor állítgatás után viszont nyugodt járása lett a gépnek, és névleges fordulaton is határozottan csendesebb lett.

fy9k4amuy

Én nem tudom milyen volt, mikor elhoztam.
Valószínűleg sokáig lehetett nem tökéletes beállítással használva, mert a váltó behajtás tengely vége is megkopott, mozog rajta   a tengelykapcsoló-fél, illetve gyanúsan könnyen ki lehetett húzni a tengelyt csapágyastul, szóval a csapágyfészket is kikoptathatta már kicsit ez a remegés.  Így ezek után én nem nagyon javaslom senkinek, hogy ilyen morgó váltőval haszmálja a gépét, mert nagy kárt tud okozni.

Ha már váltó kérdés:
Van egy fogaskerék a váltómban, ami egészen nagyon kopott, szinte ferdefogazású. Az egyik oldalt hegyes a foga, a másik fele meg vastag. Előfordult többször, hogy menet közben kilökte a fokozatból a gépet. Ilyenkor a tányér váltókar nem mozdul el, de szétkapcsolódik a hajtás. Okozhatja ezt a "félrehordó" fogaskerék oldal irányú ereje? Ami furcsa, hogy csak egy darab ilyen, és az ellenpárja sem kopott, illetve amit kaptam plusz egy váltót alkatrészekben, abban is pont ugyanez volt ugyanígy elkopva.

naiv2r8f

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kapni. A munkahelyemen egy E2N és egy TUR 50 esztergagép van. MIndkettő jelentősen elhasználódott.  Hol lehetne ezeket, lehetőleg hivatalosan felújíttatni/javittatni? Minden infót előre is köszönök!

laczko

scvh05byx

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni mert gép vásárlás előtt állok.
Mikyen gépet tudnátok nekem ami megfelelne az alábbi kritériumoknak, és esetleg mégjobb lenne akinek lenne eladósorban
Használt, minőségi gyártótól pl TOS, tehát nem kínai hulladék
380V
Ne legyen csere kerekes
Álló öntvénylábas
750-1000 csúcstáv
ÉSSZERŰ ÁRAZÁS
Maximum 1.000.000Huf környéke
Segítségeteket előre is megköszönöm!

ywathzay

Pl: Magév
JKSZNyírbátor: JKSZ Bt.

ywathzay

Érdekes kérdés... tudod mit keresel, tudod mennyid van rá.... mi itt a kérdés/probléma tulajdonképpen?

scvh05byx

Hello igazából tanácsot kérnék hogy TOSon kívül mit ajánlanátok, illetve kinek van eladó gépe

happisusu

Fabekgép
én az E3N-re esküszöm

ywathzay

Akkor is neked kell tudnod mit szeretnél, így nem lehet tanácsot adni. Felhívsz egy autókereskedőt, van egymillióm, adjon egy autót érte. A trabant is autó, meg a corvette is. És lehet mindkettőből van neki ennyit érő példánya.
Egy E3n műszerészpad, egy TOS SV ipari, linkelt SUI meg nagyon ipari kategória. Más befogható átmérőkkel, teljesítménnyel, villanymotorral. Ha egy fázis áll rendelkezésre, semmiképp nem javasolt egy 6-8KW-os 3f motorral szerelt gép, amennyiben nem vagy hajlandó beköttetni a megfelelő teljesítményt (az csak álom, hogy egy ilyen nagy villanymotorral szerelt gép, szépen dolgozik majd 2-3kW inverterrel is). Termelni akarsz (ma már ehhez cnc kell), szolgáltatni, vagy magadnak otthonra.... ha tudod a válaszokat a kérdéseimre, elkezdődhet a konkrét keresés.

scvh05byx

Szia
Ipari felhasználású erdekel nem széria munkára kell hanem egyedi gyártásra azért küldtem a linkelt kepeket is hogy ilyesmire gondoltam.
380 ki van építve a marógepem(TOS FNK 25 A) mellé keresek esztergát is
De e1n, e2n, e3n nem nagyon erdekel

jani300

E3N ben mit találsz rossznak ?
A társaság nagy része itt szívesen látná a műhelyben ,ahogyan én is :)

rokonok

scvh05byx

Nem jó mert 500as csúcstáv :)