Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fu86j8pwf

Sziasztok. Kérdésem, csinált-e valaki kisméretű szálvezetős CNC esztergát. Nekem kb. 10-12mm átmérőjű szálból kellene kis szériás, de pontos műanyag alkarészeket csinálnom. Tapasztalat? Esetleg ha van valakinek hasonló, vagy tud olcsón eladót az is szóba jöhet. Köszi...

svejk

Keresd Motoros nevű fórumtársunkat, Ő mindent tud erről a dologról.

gsfv5p878

Sziasztok! Nem tudja véletlenül valaki hol tudnék Diamant Moglice-t jó áron beszerezni?

fy9k4amuy

Például Multimaster Kft.
Nagyjából 40eFt/500g-ra számíts. Szerintem egy 250g legalább kell egy kopott gép biztonságos ráhagyással való feltöltéséhez.
Azt nem tudom, hogy az edző ebben benne van-e, vagy külön kell megvásárolni még.

4g68ngash

Sziasztok!

Érdeklődés szintjén kérdezem:

Hogy működik ez a cucc? Hogy kell alkalmazni?

Üdv.

Csuhás

Ez így túl általános kérdés. A válasz az hogy csúszófelületek felújítására. Az alkalmazás pedig itt megfigyelhető.

fy9k4amuy

Szerintetek ez jó megoldás lehet?
Elsőre nekem nagyon érdekesnek tűnik, főleg nagyobb fúrószáraknál lehetne érdekes, amiket nagyon nehéz kézből szépen megélezni, pláne ha nincs nagy gyakorlata az embernek, plusz jó nagy széles köszörűköve.

Az egyenes csiszoló magasságával meg gondolom állítható az élszög, még ha nem is pontosan.

sufnituning

Nem jó. Kézből tanuld meg! legfeljebb kis segédeszköz igénybevételével a halálpontosság érdekében.
Ami segédeszköz szöget és élmagasságot tart pontosan, és felez (mivel két éle van egy kétélű fúrónak), ha lesz egy kis időm, bemutatom.ó, de ha kicsit agyal rajta valaki, biztos rájön.

sufnituning

A kő szélessége minimum a köszörülendő fúró átmérője
pl egy 10-es fúróhoz min. 10mm széles kő
egy átm50-es fúróhoz min. 50mm széles kő
Az 50 mm széles kő nem egy elérhetetlen vágyálom, viszont elég ritkán fúr az ember ilyen nagy fúróval. (tudom vannak 150-es vagy még ennél is nagyobb fúrók, ezeket már tényleg nehéz kézből).

fy9k4amuy

Meg tudom élezni kézből is úgy ahogy, ha akarom, van 118°-os élvonalzóm hozzá, de inkább bízok a gépben. Ez olyan 10mm-ig nem gond, mert elviszi a kis lidl-ös gyémántos élező, ami egyébként meglepően jól haszálható, de inkább arra lennék kíváncsi, van-e olyan buktatója a dolognak, amire az úr a videóban nem gondolt.

Nagyobb, 20-25-ös kúposszárú fúrókhoz jó lenne, hiszen nincs is olyan széles szinte a köszörűkövem [#vigyor]

ywathzay

Azért ennyire ne add le, venni kell egy 100mm széles követ. Legutóbb egy 45-ös fúrót köszörültem a 20mm széles kövön, nem nagy ügy. Be is tenné a kiskaput, ha minden fúróhoz ugyanolyan széles kő kellene.

ywathzay

De miért is kérdezed, megerősítésre vársz? Próbáld ki, ha bejön, használod a módszert. Ennyi.

sufnituning

Szerintem félreértettél

sufnituning

Vannak ilyen bizonytalan emberek, sajnos nincs lehetőségük gyakorolni, inkább hülye videókat néznek. Talán arra gondolnak, hogyan lehet egyszerűbben, de aztán mindegyik rájön, hogy nem is egyszerűbb.

sufnituning

Csak ne nagyzoljál én meg köszörültem 0,001 mm-es köszörűkorongon 150mm-es fúrót hárman is le kellett, hogy fogjanak.[#duhos2]
Nem beszélve arról, majdnem elvittek a rendőrök[#merges2]
utána meg az ufók[#alien] Azóta meg nincs hajam se[#csodalk]