Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4g68ngash

Remélem a többi nem ilyen lesz...

7gsdrbw03

Sziasztok! Gyárt még valaki hasítókúpot?

PSoft

Szia!
KoLa-t keresd.
Ő, biztosan gyárt.
Nagyon faxákat, igény szerinti paraméterekkel.

7gsdrbw03

n9ugdfyrv

Ha van az embernek egy kis ideje, érdemes (?!?!?) megnézni, példa a hogyan NE videókra... de ha már így sikerült, akkor legalább megvágta volna... [#nevetes1] Ahonnan elkezdi a melót, minden percében van valami kis finomság... [#taps]

n9ugdfyrv

Apropo, használt már valaki ilyen "dremeles" köszörülést gyakorlatban? Ha igen, milyen kővel?

B.Zoltán

Én használom, de így a flexibilis tengellyel nem jó, mert lötyög az egész.

Lehet, hogy csak nekem mert már kopott.
Én a motort fogatom be. A tokmány pofákat is ezzel szabályoztam fel és a HSS késeket is ezzel szoktam köszörülni nagyító alatt a hozzá adott kövekkel.

A flex tárcsát és a 0,8mm köszörű tárcsákat használom a kés köszörüléséhez. A felület köszörüléshez a hozzá adott piros 3,17 szárú köveket használom.

n9ugdfyrv

Köszi Zoli,
én is a gépet fogtam be; de eddig a két kő amit próbáltam, nem volt elég jó, nagyon fogyott... a piros kő az a narancsos színű lenne? Szín szerint amúgy vajon melyik lehet a legkeményebb? Mert akkor levet vennék hozzá direkt erre a célra...

B.Zoltán

Igen, a narancs színű bár most néztem, hogy van a kékes szürke is egy pár darab.
Kis fordulaton nagyon tud kopni, én szinte maximumon használom.
A múltkoriba mk2 kúpot köszörültem fel az esztergálás után, nem volt vészes a kő kopása.
De azért néha rendesen kopik nekem is.

n9ugdfyrv

Koszonom, akkor probalgatom oket! ;)

sufnituning

Mi volt neked ebben finomság?
Végigszenvedtem[#sir]

n9ugdfyrv

[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

s7manbs8

Így is lehet esztergát csinálni:

d6i9g5pbs

Üdv tagok  Ha valakinek szüksége van szegnyereg hüvely vagy oszlopos fúrógép kúpjának javítására morse 4 ig ki tudom dörzsárazni .. akár futáros küldéssel is  .

PSoft

És ez, tényleg a konyhaasztal sarkán...:)
(a háttérben ott a hűtő, a sörökkel)