Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fy9k4amuy

Kereskedőnél érdeklődjetek, ők szoktak bontani kopott gépeket.
Én kérdeztem régebben, akkor szinte minden kereskedőnél voltak táblák, igaz elég borsos áron. Szerintem olcsóbb egy lézer, vagy hagyományos marós gravírozóval megcsináltatni

Pali79

Egy kedves ismerősöm az OSP5000L-G vezérlő programozásárol szeretne megtudni pár dolgot. Ismeri valaki ezt a vezérlőt közelebbről?

s7manbs8

Az esztergakeresésről jutott eszembe , hogy csinálni kellene egy olyan Android appot, amivel ha valaki megy egy MÉH telepen és látvamai jó cuccot eladót, ami valakit érdekelhet itt, az előkapná a telefont, majd lefényképezné a cuccot, ezután egy gombot megnyomva elküldené a fórum tárhelyére egy API pontra, amit ezután egy adott linken itt az oldalon meg lehetne tekinteni.

A képejket népzegetve meg egy gombbal meg is jelenne, hogy ho van a cucc, melyik helyen lehet megvásárolni.

A telefonos app nagyon egyyszerű lenne, egy gomb a fényképezésre, egy másik, meg a kép feltöltésére a fórum szerverére és annyi, esetleg még egy ár, hogy mennyi kb. ott az a cucc megvenni.

jani300

Ott kezdődik hogy valószínűleg be sem engednek .
Markolókanállal rakodnak .
Nem egyszerű ez a dolog .
De megnézem a képeket ha lesznek [#integet2]

s7manbs8

[#integet2]

Majd egy titkos okoskamerával megyünk befele, a hajunkba rejtve (már akinek van), meg egy kacsintással lehet a fényképezést, küldést indítani ...

s7manbs8

Amúgy is van már minden , itt pl. egy alkalmazás ennek megvalósítására, meg tuti van iylen több is készen a Play áruházban is, csak be kell állítani ahova küldjük és annyi.

Kép küldése Androidról szerverre.

jani300

Szerintem nem igen lehettél még komolyabb telepen .
Egyszerűnek tűnik ,odamegyek megveszem .
De de elvileg ha viszel anyagot még azt sem nagyon viszed be . Kapu közelében lepakolod ,és majd ők intézik .
Nagyon úgy néz ki vége a guberálásnak .

s7manbs8

Tudom nálunk sincs már, de van még pár hely, ahol lehet ezt azt veszegetni.

Nem is baj persze,  majd mindenki CAD programmal rajzolgat magának cnc vasat. :).

hostya

Nem szoktad még meg @elektront... [#nevetes1]
Ő egy kedves álmodozó itt a fórumon[#taps]...
Majdnem mindenre van (elméleti) ötlete..[#integet2]

Pali79

Ez már nem az a világ. Múltkor bementem a helyi telepre ahol ismernek is, hogy vegyek egy kis ólmot. Azt mondják hivatalosan egy grammot sem adhat el. 7 napig kell tárolnia az átvett anyagot, ha esetleg a rendőrség keresné a lopott csatorna fedlapokat. A 8. napon még jön a szállító, mert kevés a hely. Az a pár Ft nem éri meg neki a kockázatot.

svejk

Felétek ólomból vannak a csatorna fedlapok? :)

n9ugdfyrv

Nálunk még van - de a leadott árhoz képest jól megkérik az árát... használható vasanyagok esetén a leadási ár többszöröse is lehet az eladási ár; ami meg "csak" jó lehet valamire, az is min. 2-3szoros... de be lehet menni, nézelődni, keresgélni, és ha kell méretre is vágják a dolgokat... itt még megmaradt az eladói szemlélet - de le is van minden papírozva, ha hozol-ha viszel bármit (személyi kell mindegyikhez)... néha bele lehet futni jó dolgokba...

fy9k4amuy

Sziasztok srácok/lányok!

Megjavítottam az E2N lakatszekrényét, törött rugót, repedt alkatrészt, mindent.
Most raknám össze, azt szeretném kérdezni, hogy az oldalsó előtolás bekapcsoló kar normális működésének számít, hogy ha ugye felhúzom, beakad, de kikapcsoláskor a rugó ellenében iszonyatos sebességgel levágódik, ha nem vigyázok.

Ez lenne az erőhatárolós kikapcsolás?

Továbbá a homlokfogazott kerékpárt, ami a bronz csigakerekről veszi le a forgást milyen hézagra célszerű beállítani? Jelenleg a fogmagasság 1/3-a ér össze csak bekapcsolt előtolásnál.

fy9k4amuy

Közben végül is megkaptam magamtól a választ a kérdésre, igen, így kell működnie. Mondjuk elég lett volna fele ilyen kemény rugó is bele, akkor is működne rendesen.

Lassan összeáll a gép, szóval köszönöm mindenkinek a segítséget az elmúlt hetek hozzászólásaiban! [#vigyor][#vigyor]

s7manbs8

Faeszterga kompozícióm.