Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Na most bebizonyosodott előttem , hogy felőlem ennyi pénzért nyugodtan a hajukra is "kenyhetik" ...
Ha valaki ezen megbántódott hát akkor elnézését kérem .

HJózsi

Hát valóban nem találomra választott epoxi anyagot : Diamant - The metal plastic company
A videóban Moglice poxit emleget ...

HJózsi

[#nyes] ja, hogy már a magyar forgalmazó is megvan ...

kart emg

Ez nelyik Moglice ? A Multimasternél a Moglice FL/P, P, és P hart a 17.000 Ft-nak 60-75 % bruttóban. Ezek sűrűsége szárazon olyan 1.7 g/cm^3, tehát ha mondjuk 1.5mm vastag réteget csinálsz, akkor 380 cm^2-t tudsz bevonni (minusz veszteség).

Üdv.

n9ugdfyrv

Uh... ennyiert en sem veszek... ;)
Viszont akkor marad a korabbiakban kigondolt verzio, keresek kis zsugorodasu epoxyt melynek koteskori terfogatcsokkeneset a megfelelo toltoanyaggal tovabb csokkentve remelhetoleg kielegito eredmenyt kapok... :) Legrosszabb esetben nem egy munkafazisban... ;)

Motoros

A szerszámgyanta kis zsugorrral bír, kopásálló, nagyon jók a siklótulajdonságai ide szerintem megfelel, és nem drága.
Zsírmentes érdesített acél felületre jól tapad, tapadást alámetszésekkel furatokkal lehet növelni.
Ahova nem kell, hogy tapadjon, ahhoz van gyári híg viasz amibe mártva a légrés is beállítható tetszés szerint többszöri felhordással.
A viszkozitása kiöntésnél melegítéssel szabályozható akár vízszerűre is kis vékony üregek kiöntése esetén.

t86pdbp6a

Nagyon szépen mindenkinek a segítségét és tanácsait az eszterga kérdésemben!!

Sokkal okosabb lettem! [#vigyor3][#vigyor3]

n9ugdfyrv

Koszonom, ez lesz kb.! Van is kapcsolat csonakepitos elozmenyek kapcsan!
Ma elokeszitettem hozza az univerzal esztergat, szetszedtem elemeire, megtisztogattam, beallitottam mindent, igy ha hozzam kerul a gyanta, proba indul. Egy kerdes: a szegnyereg ugye bizonyos mertekben porozus ( szurke?) ontveny... vajon mennyire szivja be magaba - melyebbre - az olajat, illetve kell-e erre kulon nagyobb figyelmet forditani, valami kulonleges eljarassal olajtalanitani - vagy eleg pl. a tobbszori sebbenzines atmosas? Nehogy formalevalasztokent dolgozzon a beszivott olaj...

remrendes

Valtolapkas esztergakesek kozott melyik lapka lefogatas a leghasznalhatobb?

fy9k4amuy

Van amelyik pozitív, és amelyik negatív homlokszögű lapkához készült, nem egy kategória mind a négy amit mutatsz. Legalábbis amennyire én tudom, kivétel biztos van.
A képeden a W és a S a pozitív, "egy oldalú" lapkákat mutatja, azokhoz az S a legelterjedtebb megoldás. Biztosan van W is, de én képen nem láttam még olyat.

W-s van negatív "két oldalú" lapkához is, illetve ahhoz van az M, P, W és D is van, amennyire a madeinkína késismeretem tudja. Gondolom ha jó minőségű, mind jól működik, de nekem személy szerint a D és W tetszik legjobban, aztán a P, de ebben ha eltörik a derékszögű darab, akkor cumi.
Egy pár ilyen régi P-s kést kaptam, amiből mindből hiányzik az az alkatrész.
Az M meg olyan kommersz, az nem tetszik [#hehe]

fy9k4amuy

A homlokszög nem biztos, hogy a legpontosabb megfogalmazás, de a lényeg hogy az egyik laposan áll a késszárban, a másik meg bedöntve a munkadarab felé

VighLajos

...hmm...
A W és az S emlékeimben negatív lapka...

VighLajos

A "pozitív" lapka 90 fokos, a negatív lapka a 7 fokkal kisebb. A pozitív lapkát meg kell dönteni, a negatívot nem.

fy9k4amuy

Hát én pont fordítva ismertem ezt a megnevezést. Pozitív a C-sek és hasonlói (CCMT,DCMT,TCMT, stb) , negatív(vagy semleges) pedig az N-esek és hasonlói (SNMG,DNMG, WNMG)
[#worship]

remrendes

Kb igen, a Sandvik oldalan nagyjabol ez le van irva, talan ott hatszognek nevezik. Holnap a katalogusukat is letoltom, hatha abban tobb informacio van. Mondjuk nehany uj dolgot mar igy is megtudtam toluk. Nalunk eddig csak forrasztott lapkas kesek voltak.
En pont az M verziot neztem ki. :)