Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Ezeket a lapkákat a hátszögnek megfelelő szögben előre billentve rakják be a saját késszárába. Ezekbe viszont más lapka nem rakható.

000000000

Ez természetes, hogy a lapka billentésével változi a homlok és hátszög.
De a kérdés továbbra is, milyen az a negatív hátszögű lapka, mutassál már légyszi egy ilyet képen.

ekpyb096i

Mindegyik feszíti hátra a lapkát. A csavaros megoldás azzal, hogy a menet a lapkatartó szárának irányába van eltolva, így rögzítéskor a csavar fejének kúpja hátra feszíti. Az emelőcsapos is betekeréskor hátra és lefelé feszíti (szerintem ez a leggyengébb konstrukció), de szerintem is a legjobb a rögzítőkaros megoldás.
Egyébként úgy emlékszem, hogy az alátétlapkás lapkatartóknál van egy olyan megoldás, hogy a különböző hátszögű lapkákhoz más-más alátétlapka való. Csak nem tudom hol láttam.

ecp4rs0md

Negatív hátszög NINCS! Homlokszög lehet!

Robika37

Üdv !

Menetlapkánál láthattad, átmérő és menetemelkedéstől függően változik a menetemelkedési szög azt hivatott kompenzálni.

000000000

Persze hogy nincs.
Ezt miért nem remrendes-nek céloztad?:)

ekpyb096i

Tényleg :)
Akkor viszont nem szóltam.

ecp4rs0md

Bocs, úgy általánosságban mégsem írhattam, a te írásod volt az utolsó ebben a témában, gondoltam oda fűzöm. Azért is tettem oda azokat a prezentációkat,hogy egyértelmű legyen a homlokszög és a hátszög akinek ez zavarban van, ne vedd magadra.

3m9kaxws5

Üdv.
Sikerült felújítani a E2N esztergám keresztszán nóniuszát.
Pár kép.

ecp4rs0md

Eladó Festo szelepsziget ára:8E, AMF szorító típusa a képen az alapján a neten minden megtalálható róla ára:3E,MK3-20-as tokmány kulcsal ára:6E, érdeklődni pü-ben.

fy9k4amuy

Szia!
Szép lett, és jónak néz ki az orsó állapota is.

Ez gyári nóniusz rajta? Az enyém sokkal kisebb, és tudtommal az is gyári.

ysc3kmx9v

Az E2N gépeket két fajta keresztszán orsóval, és  a hozzájuk tartozó nóniusszal szerelték. Van 2mm,és 3mm orsó emelkedés a képen látható nóniusz a 3mm emelkedésű orsó párja, lehet, hogy az orsó nem ehhez a nóniuszhoz tartozik, tehát nem jó, ha így van akkor a felújítás félre sikeredett.

3m9kaxws5

Üdv.
Jól tudod nekem is 2mm orsó volt gyárilag kisebb nóniusszal.
Vettem egy E3N es nóniusz gyűrűt azt hittem jó lesz de öreg esztergályos barátom felvilágosított.
Hát, és mindjárt csinált is új orsót anyát 3mm menettel.[#nyes]

4ep4jzk7b

Sziasztok !  Tud segíteni valaki ?

Egy barátomnak kellene a következő :

--Keresek E2N hez menet táblázatot.

--Az is megoldás ha valaki, gravírozva meg tudná csinálni .

-Válaszokat előre is köszönöm .

Üdv : Öreg