Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

3y5xarzzs

Így ebben a formában hány alperes biztosíték kellene a 240v ágon ahol használva lesz a gép mert nem kene hogy leégjen a ház :)

ANTAL GÁBOR

Ausztráliába csináltam egy laboreszközt  ott valóban 240 V a hálózati fesz  ( szívtam is eleget mert mindent az ő szabványuknak megfelelően kellett leszállítanom - a Findertől 240 V Ac relét kellett rendelnem )

De itthon még csak 230 V a névleges  hálózati feszkó ??? vagy már ez is megváltozott ?

s7manbs8

Kicsit már haladtam a stm panellel, tegnap fel sikrült programoznom a bootloaderrel ... majd jön a folytatás. :) Üdv.

s7manbs8

Nálad lehet egy polírozógéphez tengelyt csinálni ? Két talpas csapágy lenne a közepénél,m eg középen egy szíjtárcsa, kétoldalán a kimenő tengeleyn balról jobbról, meg valami korongnak menet stb.

Egyik haverom tervezget ilyet, csak úgy mondom hirtelen itt megérdeklődöm.

jani300

Azóta keresek egy ilyen vackot hogy írtad :(
Feladtam ... pedig tutira van ,
Szép nagyok is vannak , azt méhes fuvarból mentettem .

s7manbs8

Köszi, nézzél már rá, hátha találsz, úgy is jó lenne. Kösz.

s7manbs8

Én is kint matattam előbb még a -20 fokban. :)

jani300

Amit elkoboztam attól akinek a méhbe fuvaroztam az a kettő valahol megvan ,de nem picik . (hagyaték elherdálása ,takarítás címén)
A kis gyalumat a lomtalanítól vettem , pedig itt volt a szomszédban , balfék világ ez , "kitakarítva" többet ér az ingatlan . De befejeztem ...
Még a kutyát is leengedtem a szuterinba , nem hogy én kimenjek :)

s7manbs8

Ha rálelsz majd megírod. :)

designr

Hát persze..de kolléga levelére válaszoltam aki 380v kimenőt irt..Erre irtam a választ  max 240v..igy kellett volna,
Ausztráliában nem jártam..csak hallottam rólla..olyan vagyok mint a Hobbitok..ki sem mozdulok a megyéből..[#integet2]

3y5xarzzs

Sziasztok!
Megtudjátok mondani nekem hogy mivel tud többet az E3N az E2Nhez képest?
"Melyik éri meg jobban"
Mivel árban nagyon nagy különbség van
Válaszotok előre is köszi :)

Csuhás

Egy kicsit katyvasz, van mert az e2n készült sokféle kivitelben. Javítsatok ki ha rosszul tudom de az egyetlen lényeges eltérés hogy az e3n -nek van nagy emelkedésű menet kapcsoló karja. Elég ritkán kell és akkor megoldható ( óvatos ) cserekerék elrendezéssel. Az edzett ágy, az ügyesebb lakatszekrény az megvan az e2n gépek egy részén is. Véleményem szerint az e3n erősen túlárazott. Plusz az e3n szögletes orsóházába gyakrabban vered be a kezed...

fy9k4amuy

Az E3N-hez készült lábfék tudtommal, van a  szánszekrény keréken nóniusz, illetve nagyobb a csúcsmagassága is, kivéve ha az E2N is magasított kivitel

Csuhás

Köszi a kiegészítést.

3y5xarzzs

Köszönöm a válaszokat, akkor szerintem maradok az E2N-nél
Jóval olcsóbb, egyelőre bőven elegendő lesz fusizni javarészt alumínium megmunkálás lenne vele, minimális titánium munka
Valamelykőtök munkált már meg titániumot ilyen gépekkel? Van tapasztalat?