Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

gab27

Ez konkrétan semmiben, sőt, még valószínűleg "rosszabb" is azoknál, ugyanis a gyári hidropneumatikus egység a szegnyereg helyéről hiányzik, és menetvágásra sem tudod használni.

Csuhás

Nagyon precíz de kis tudású gépek, alapvetően nagyobb órásesztergának tekinthetők. Ezen a gépen nincs előtolás, nincs norton, de egy beállításban is csak pár centit tudsz esztergálni. A sebességváltás is ékszíj átpakolással történik. Bármire akarod használni egyedi kiegészítők szükségesek. Magyarán az e2n tudásának a huszadát sem tudja, de azt feltehetőleg század alatti pontossággal. De hát a nevet meg kell fizetni...

TROMF22

Ez így ebben a formában csak egy státuszszimbólum lenne.
Ehhez méltó az elhintett marketing duma.
Igaza van Gab27-nek. A hiányzó tartozékok - még inkább mint hazai gépeknél - a vételár 2-3 szorosát is kitehetnék, és akkor is egy szedett-vetett valami lenne.
Nekem is nagyon tetszene egy komplett, de használati érték és ár aránya a mi viszonyaink között abszolút irreális.
(Ez nem csak konkrétan erre a példányra vonatkozik.)

jani300

Hirdettem hasonló felépítésű TRIX et , de csak a méh  bizonyult komoly vevőnek .

ra8nsmk6w

Gondolom, hogy mostanra már az eladó úriember is tisztában van ezekkel a hozadékokkal.
Jó lenne becsületesen kiszálni belőle jelszóval hirdeti.
Különben ha valaki megvenné és hagyományos esztergaként szeretné üzemeltetni úgyanezen szinvoalon, komoly költséget számolhatna.

ra8nsmk6w

Igen! A méh elötti fázisban én is megvenném. Szinte látatlanban bármelyik svájci gépet.

jani300

20 ért sem kellett senkinek .
A főorsóját ,csapágyait sajnálom , de berágtam , meg most is kint hegesztek , rég széttörték már .
Görények (ismerős), meg sem mutattak egy komplett műhelyt , fél millás gépek voltak legalább , darabja , picik .
Méhtelep ... Most meg "vasaznak" . Hát remélem éhenpusztul ...

Motoros

A Trix szerszámozva tartozékokkal egy termelő eszköz.

Motoros

Ha már spéci gépek: itt is van egy ami azért nem rossz darab. Meg kellene kérdezni Ildikétől hogyé aggyák? Kíváncsi vagyok.

ra8nsmk6w

A kevésbé szép állapotuak is két milla körül vannak.

s7manbs8

Ebből a Weilerből is láttam az utóbb napokban nézelődéseim során, ez is szépen néz ki, tetszene eg ilyen is, elfogadnám. :)

designr

Meghökkentően hasonlít az EMCO Maximat Super 11 .-esemre.

J-Steel

Még évekkel ezelőtt írt Laslie, hogy tos esztergatokmányban van "nullás dió"
https://forum.hobbycnc.hu/topic.php?topic=133&page=535&order=DESC#14933

Miért vannak a diók megszámozva, és milyen jelentősségük van?

kart emg

Itt egy komplett gép a szerszampiacon:
Schaublin 102-80

használt gépek Svájcban:
Muller Machines SA

kart emg

Az ebay.de kínálata:
Weiler Primus
nem éppen hobbi kategória itthon. Ildike miért adná olcsóbban ?