Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

designr

Jófogásos hidetésben láttam már uj E2N-t
Szerintem ha ilyen  minőségű uj-ujszerű gépet szeretnél 1.5millió körül..de csak ha szerencséd van..

kart emg

Szia!

Azért nem írják ki az árakat, mert egyes cégek gyakran országonként változó, sőt, akár az országon belül az ügyféltől függő árképzéssel alakítják ki az árajánlatukat.

Üdv.

s7manbs8

Ez a Schaublin nekem tetszik, meg is nézegettem német oldalkon mennyi egy ilyen, de úgy látom ez nem az olcsó kategória.

sanyi84

Jó az 50 et adok érte :) de tudod csak ami nekem kell belőle. A többi meg... De montam ezt nem akarom, jó az a gép hidd el. Beszéltük na de egy ipari kínai akkorába mint a 100e res géped 5-8 millió de ahhoz kapsz mindent. Ugyan ez mondjuk tosba is ennyi de ahhoz semmit se kapsz, minden opció, pl hűtővíz szivattyú stb stb azaz még tokmányokkal meg mindennel ami kell 1-2 milliót még lökj hozzá. Na de ez 4 éves elmondása volt kollégámnak. Azaz ez akkori feltétel volt.

n9ugdfyrv

Ha már a ceruzahegyezőkről (is) megy a téma, nincs valakinek MT0 (legkisebb morse hüvely) dörzsára kölcsönbe, vagy jó áron eladóba? :) Tudom igen kicsi az esélye, de hátha... :)

kart emg

2014. szeptember 27.-én 102 EUR-ért gazdára talált egy Schaublin 102-VM az ebay.de-n. Az eladó magyar volt, és Budapestről hirdette. Kérdeztem az eladótól, magyarul.
http://www.ebay.de/itm/-/111459483413?ssPageName=ADME:B:WNA:DE:3160

HJózsi

Mostmár bejön a WEILER is  Precíz esztergák

sanyi84

Köszönöm a válaszod
 Jó sok infó, ezekre nem gondoltam.
Így másabb. Lehet új céget kell keresni. De még ha leméretem ezeket megrajzolni van remény. Nyilván a jobb megoldást akarom. Sajnos emberi tényezője nagy ezen gépeknek. A régi technológia amivel a gyártó adta tökéletes. Nem azért ment tönkre...

kart emg

Nem tudom, hogy mi lehet nálad a gond, mert copy+paste -tel a böngészőbe másolva nekem bejön, ellenőriztem. Talán pillanatnyi hiba a hálózatban.

4g68ngash

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, tudtok valami könyvet/linket, ami leírja rapid késből, hogyan kell kifaragni bitangjó leszúró kést.

Főleg az érdekelne, mire kell figyelni ennél a késfajtánál, hogy érdemes elkészíteni? (Most négyzetes hasábból kellene kialakítani, ez van kéznél, de általánosságban is érdekel)

Tudom vegyek egyet és kész. De most nem ez a célom.

Valami ilyesmit szeretnék, de ettől kicsit bővebb infóra gondoltam.
kés

Üdv.

n9ugdfyrv

Alapvetően látszik ott minden szépen... :) De hátha ez segít :

https://www.bssa.org.uk/cms/Image/Speeds%20and%20feeds%20for%20turning%20stainless%20steels_6.jpg

A nagyját leveheted flex-szel is előre( 1 mm-es lappal), vízzel gyakori hűtés ajánlott közben - ez természetesen a köszörülésre is igaz!

Istvan0728

Istvan0728

Ízelítő a tartalomból:

Csuhás

Szoktátok olvasni a Linkek topicot?
[#t170p3640#]

n9ugdfyrv

Én szoktam! [#eljen][#eljen][#eljen]