Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Pontosan.
A tartály tetőre van hegesztve egy menetes karmantyú, ami szintén tömítve van, abba van betekerve.

2vkx6unz

Feltérlenül úszós kialakítás kell?
Milyen folyadék szinjét kell mérni?

J-Steel

Mit ajánlanál, ha nem úszós?

J-Steel

Monduk legyen folyadék összetételét tekintve savastól(ph2) lúgosig(ph12).

Révész Richárd

Semlegesbe a válasz.

2vkx6unz

PL ezt: http://www.elkoep.hu/termekek/relek/folyadekszint-kapcsolok/folyadekszint-kapcsolo-hrh-5-2324/

Persze csak akkor ha vezetőképes folyadékokat kell mérni.
Kell hozzá még két szonda is, de biztosan van más gyártónak is.

J-Steel

Ez tulajdonképp egy mérőerősítő, ami törpefeszültséggel működik, és két fémet kell belógatni a tartályba, ami között méri az ellenállást. Gondolom állítható az érzékenység, meg ahogy olvasom váltakozó feszültséget ad ki, hogy ne legyen galvanizálási effektus.
 Ilyet használtunk olajtartály teltségének mérésére.
 A kérdés az, hogy megéri-e speciális elektródákat beszerezni, amelyet nem támad meg a sav/lúg.

Szalai György

Ilyen feladat megoldásán egyszerűsít sokat a két beállítható határértékű ultrahangos szintkapcsoló.

ANTAL GÁBOR

"Ilyet használtunk olajtartály teltségének mérésére."
Számomra elég furcsa .Úgy hiszem az olajtartályban szigetelő a folyadék . Ha meg vizes az olaj akkor az lent helyezkedik el
 Nem kapacitív elven mért az a  szonda ?

J-Steel

Ez az olaj koszos olaj volt, tele mindenféle szennyeződéssel. Szerintem a 2. Világháború után volt egyszer feltöltve, és azóta mindig csak hozzáöntenek. A szennyezettség miatt vezet.

ANTAL GÁBOR

Frappáns ( de nem mérnöki ) válasz ... Én nem kockáztattam volna ( nem bíztam volna abban hogy majd a kosz létrehozza a felszínen úszó vezetőképes réteget )

ecp4rs0md

Szint méréssel/kapcsolással én három fajta megoldást ismerek, a legegyszerűbb az úszókapcsolós,második a nyomástávadós és harmadik ultrahangos, az első az kapcsol az adott szinten, a második kettő kapcsolhat adott szinten vagy szinteken, frekiváltót szabályozhat, szintet mutahat. Bár van olyan műtárgyunk amelyben van kb. 10 úszókapcsoló és ott egész jól látni a szintet is, mert a folyamat irányítás kijelzi színnel az úszókapcsoló logó, vagy úszó állapotát.

sanyi84

Sziasztok!
Szerintetek huzalszikrán M200 ból kivágott gáz vagy normál nitridálású fogaskerék megállná a helyét egy eszterga orsószekrényében? Sajnos a bizalmam a fogaskerék gyártó cég felé nulla lett. Ők bc 3 ból vésve edzve (betétedzve) köszörülve készítenék. Jó jó de olyan pontosak mint egy napóra este... Az első példány "mintamunka" nem megy rá a tengelyre. A vésés eltolódott, a furat picit nagy a vésés szélessége fú na az bőven a durva szabad tűrésbe van... Most jött a lehetőség. Kivágjuk huzallal, precíz, pontos lesz. De kérdés az anyagminőség (M200) és a keményített réteg jó lesz-e a célra.  Sajnos betétedzett az nem játszik, mert el fog csavarodni edzéskor. Nyilván a szikrázás is lehetetlen.

ANTAL GÁBOR

Ha elemi ( tehát nem kompenzált ill általános )  akkor irány a Powerbelt és készen C45 ből ( C43 ból ) meg kell venni .( olasz lesz )  Azután az agyat készre munkálni (vésetni is!) majd a fogakat indukciósan edzeni . De elég furcsa amit írsz mert mert Miskolcon tudnék olyan céget akik Bc3 ból is minőségit csinálnának ..
 Fogaskereket inkább lefejtőmaróval csináltatnék nem huzallal

A  vésés sokszor azért rossz mert lusták normálisan középre állni és normális kést köszörülni azok akik  csinálják

Én is megjártam néhányszor a fusiban készült vésésekkel  . De ha egy min 65 éves szaki csinálja ( Pl a volt munkahelyemen akkor OK )

J-Steel

"Az első példány "mintamunka" nem megy rá a tengelyre"
Ezt nem értem. Ha nem megy rá akkor én kiesztergálnám. Vagy ha nagyon kemény és nem lehet méretre esztergálni, akkor nagyobbra esztergálnám és ragasztanék bele egy hüvelyt, ami már jó a tengelyre.

Sanyi84-től
"A vésés eltolódott a furat nagy, a vésés szélessége a durva tűrésben van"
Mi volt vésve? A fogakat vésték? Én azt gondoltam, hogy fogaskereket gazdaságosan marógépen gyártanak.

Sanyi84-től
"Betétedzett... a szikrázás is lehetetlen"
Miért lehetetlen betétedzetettet huzalszikrával megmunkálni?