Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

r5y7cufaj

Ok, akkor erre mehet egy rá egy egyfázis be és három ki 1,5kw frekiváltó a fordulat szabályozáshoz?

jani300

Nem lesz jó .
A dahlander motort nem fogod tudni egyszerűen átkötni deltába . Kevés neki a 3x230 volt .

r5y7cufaj

Be lehet ezt a motort kötni pl kondizva egyfázisra, vagy mindenképp motor csere szükséges az egyfázishoz?

Csuhás

Nem lehet, mert nem tudja a menetvágáshoz szükséges ellenáramú fékezést és stabil irányváltást.

jani300

Menetvágáshoz valóban nem jó . De szerintem be lehet kötni . Pityesz féle háromfázis , vagy más unformer még egy lehetőség .
Vagy motorcsere ,ferekiváltóval .

r5y7cufaj

Cnc lenne belőle, tehát a menetvágási előtolás nem lenne mechanikusan használva.

jani300

Semmiképpen nem egyszerű !
De ha hever valahol 230/400 voltos autótrafód , megfelelő feszültségű kondid , 400 volttal egyfázisú módban 60 százalék teljesítmény körül működhet .
De ha venni kell akkor motorcsere , vagy 3 fázis .

Csuhás

Ha van egy ilyen trafód azt tedd egy 3f bemenetű frekiváltó elé.

jani300

Van , kb 5 db .

jani300

Beragadhatott valami a billentyűn már már egy csomó sz öveget kitörölt ,most vágom szerintem földhöz :(

sanyi84

Van amin alig kell dolgozniuk, van amin sokat. Sajnos kevés a szakember a szakmában már. Azért annyi az ára mert felújított. Kb 8 éves ár talán. Rá kellett dobni a régi kopottat is. Két helyre tudja eladni általában az örökös a gépet, nagy ritkán háromra. Az első a méh telep, a másik egy hobbizó a harmadik -ha jó a cucc - egy kereskedő. Az ugyan igaz hogy a gépek talán jobbak de az is hogy intenzív használatban 1 műszakban 4-5 év múlva felújítani kell. Ma is lehet vöröst, tost venni újat gyártótól. Na abba frankó köszörült minden. A használt gépeknél sok a kétség. Már csak a letelepítésük, a használatuk is. Ki tudja mi történt x év alatt a géppel.

jani300

Kereskedőnek nem adok el gépet !
Inkább összetöröm !
Van kereskedő ismerősöm ,jóban is vagyunk , de az ő üzletpolitikájuk idegen számomra .
Hazudnék ha azt mondanám nem üzleteltem gépekkel , de annyira pofátlan sosem tudnék lenni mint a kereskedők .
Van amit megértek ,szállítani kell egyebek ,de akkor is .
Dolgozzon meg a pénzért , más is . Persze olyan üzleteket csinált az utóbbi hónapokban ismerősöm hogy rosszul lennétek . Segítettem is neki gépet felrakni .

jani300

Amin nincsen legalább 100 százalék haszna leviszi Ő is a méhbe ! Nem fogja leverni az árait ,semmiképpen .

ywathzay

Kérdés mire megy rá a 100%. Minap voltam egy "kereskedőnél". Volt vagy 6-8 gép nála a szabad ég alatt, szétrozsdálva rajta minden, hiányosak, olyan igazi MÉH-be való vasak, és mégis hasznot remél belőle. Gondolom van benn tapasztalata, nem véletlen tartja. Mondjuk biztos eleve a méh telep elől került hozzá, sok pénze nem fekszik benne.

jani300

Az nem kereskedő ,Te is látod .
Csak jó gépet vesznek , felhúztam magam megint , ez nekem vörös posztó . Lefikáztak itt egy ferde ágyas toronyrevolvert , kivágta a méhbe :) De nem adja olcsóbban . Tettem fel képeket gépekről ,nemrég , szerintem hibátlan használom :) Egy hiányos asztalit 20 ért adtam volna . Volt aki elfutott :) Két oszlopos , két asztali Fa-FO van .
rosszé húgyé én sem adom , pici nem igen van útban , marad .
Nem árulom , még nézegetni sem kell .
Nekem ez hobbi , szeretem ,nem nagyon tudtam mostanában evvel foglalkozni , de csak rajtam múlik ,szerintem teszek róla ezután .
Azért is adogatok el ezt azt mert sajnálom hogy tönkremegy nálam .
Bezártam a bótot idénre , pakolgatok , vagy megyek valamire vagy nem , nem az a lényeg :)
Akkor komolyan dupla vételárért megy tartozékok nélkül , plusz aranyáron a tartozékok . Van veréb .
Na de hagyjuk .