Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ja, nálam meg egy  olcsó láncfűrésznek kellene 3D nyomni egy kereket, mert az is olyan gyenge volt, mint az ilyen esztergák kerekei. :)

Motoros

[#wave] Jó reggelt mindenkinek!

Gondolkodtam a saját ötletemen amit a #41259 ben írtam, mármint, hogy legyen egy másik topik az asztali kisesztergásoknak.
Arra jutottam a szinte "megszámolhatatlan" támogatás után---talán 2 ha volt-- hogy leteszek a tervemről és nem kérek másik topikot a témának, mivel ez itt nagyon keveseket érdekel.
Tehát  a témát zárjuk le, megoldom a kérdést magam és másképpen, nem lenne szerencsés ha két táborra szakadna a társaság.
A felvetésemet amúgy sem értette senki, nyílván az ötletemben meg bennem volt a hiba.
Boldog karácsonyt mindenkinek!

Csőváz [#integet2][#wave]

Motoros

Végignéztem a videót, és semmi olyat nem láttam amit nem lehetne pár perc alatt megoldani, a motor felfüggesztése problémás de az is orvosolható, .. elég pár óra.
Amit a vége felé előadott az meg nem a gép hibája.
Ezeknek a gépeknek az alkatrészei viszonylag jól el vannak készítve, a végszerelésre nem sok jót lehet mondani, de ez meg korrigálható.
Tehát benne van az anyag, a gépmunkákat valahol profin megoldják, aztán másvalakik összelapátolják.
Konstrukciós hiba alig van (én kettőt tudok, de nem vészes) ár érték arányban elmegy.

Csuhás

Részemről szinte semmit sem láttam amit ne kellene megjavítani. De a legszörnyűbb az csúszófelületek illesztetlensége. De egy csomó egyéb apróság, pl a bekapcsoló gomb az maga az ergonómia csúcsa, már abból lehet következtetni az egész gép használhatóságára.

HJózsi

Ócó lapka teszt nem nagy esztergán

függetlenül attól, hogy ez különböző anyagokon való tesztelés, valamint, hogy tűrhetően muzsikál a lapka, az mennyire gyakori, hogy betonvasat kell esztergálni? [#wow1]

HJózsi

Ennyi trehányság azért nem jellemző az exportra készülő gépeknél, mini eszterga kategóriában sem. Nagyon olcsó helyről rendelhetett és kifogott egy állatorvosi lovat amin az összes betegség bemutatható ... Ez alapján persze, hogy nem venne az emberfia ilyen gépet, pedig ahogy írod a konstrukció nagyjából rendben van. Az én első megcncsített esztergám is ez a kategória amit először egy Leányfalui talin mutattam be, a Praktikerben vettem T.I.P. 250 néven és az ég világon semmi baja nem volt, mini gépnek a kategóriájában ma is megvenném! Aki viszon egy ilyen kis géptől azt várja el mint egy E3N-től, az keresse  fel orvosát, gyógyszerészét! [#nyes][#buck]

9pk59nuy

Úgyvan![#taps]

svejk

No tessék!
Csuhás-Motoros máris ellentmondanak egymásnak, pedig ügyes szakik mindketten.

Most aztán mit csináljon a kezdő hobbysta, írjon stornó levelet a Jézuskának vagy törődjön bele a sorsába? [#circling]

6rk75uezn

Ez borzasztó,ezért pénzt kérnek?
Oké olvastam én hogy ezeket a kis gépeket vásárlás után szét és ujra össze kell rakni de ez akkor is borzasztó.
Mikor megláttam a k.szánt és a szegnyerget hogy milyen jól illesztettek azt hittem ez csak vicc.
Amire van igény azt gyártanak.
Persze biztos vannak kicsit többér kicsit jobbak is.

Vetesi75

Persze, hogy vannak jobbak, érdemes a több márkanév alatt is futó, gyakorlatilag egyforma gépek között válogatni.

Íme, profi gépen egy "hobby" feladat - hogy esztergáljunk is - év végére kaptuk levezetés képp:

6rk75uezn

Szép kis gép,kb 30 misiér biztos nem lóg rajta semmi.
Ezeké a gépeké a jövő,sajnos a hagyományos egyre nagyobb feledésbe kerül,egyre kevesebb aki tud azon is dolgozni.
Mennyiség és az idő,ez ami számit a mai világban :(

Motoros

Laci, a keresztszán esetében a kis csavarokat kell meghúzni és kontrázni,  a szegnyeregnél   az ágy alatti szorítólapon lévő csavart kell beállítani ugyanúgy mint a nagy gépeknél. Barátomnak ugyanilyen kis gépet berheltem, hálásan megköszönte .
Van más komolyabb hibája de az is orvosolható.
A motorfelfüggesztés problémás de lehet már megoldották azóta mert ez  kb 4 éve volt.
Akkoriban ezek a gépek 100 körül mentek.

Motoros

keresztszán = kéziszán.

6rk75uezn

Persze értem én,sok mindent helyre lehet hozni,csak valahogy én Ő (szóval érted) nem akarom ezt elfogadni ebbe a mai világban,hogy mit kap az ember a pénzéér,persze a 100db ezres semmi,azért nem vár csodát az ember.
Igen,sajnos annak már rég vége mikor valamit egy életre gyártottak és jó is volt.

Ha jól gondolom azért 200 inkább 250-280 ér már pifit nagyobbat nehezebbet használhatóbbat kap az ember.

Csuhás

Kollégám egy jobban összerakott példánynál is két napig csiszolgatta az ágy alsó felét, amit nem sikerült párhuzamosra marni a felső felületekkel így gyárilag vagy szorult vagy lötyögött. Betétlécek méret alattiak voltak így a csavarok hegyén támaszkodva engedték kibillenni a szánokat. Azokat én gyártottam le méretre bronzból. Sajna az ékléces átalakítást nem merte bevállalni. Kb egy hónap után vett a műanyag fogaskerekek helyett a ebay-en fém kerekeket. Nagyjából ennyi kellett hogy használni tudja.