Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Nem esztergálás ,de nemrég jöttem egy méh telepről .
Lángvágó éppen vágott egy emelőfalat .
A két egyirányú hidraulika henger megtetszett , nyomató hidraulikának pont jó lett volna , nem nagyon kell vele melózni , gondoltam én ,balga .
A lángvágó még kibontani is segített .
Na a vételnél adódott kis probléma , csillagász barátom benyögte ,egy huszas a kettő .
Garanciával , ha biztosan jó ,lehet hogy közepes vétel ...
Na de én bontottam , különben szétvágták volna , és ki tudja milyen állapotú .
Na , csak hogy tisztában legyetek egyes méhtelepek áraival .
Ja , nincsen 20 kiló a kettő szerintem .

Motoros

Ez egy jó kis gép, simán leszúr egy 20-as acél rudat,  (mint a videón) de lehet nagyobbat is ha bírja a szíj.De ettől még bármit nem fogok tudni.[#vigyor]

Motoros

Az igaz, hogy a mi Palink hetet havat összehord néha, de most nem lehet még is véletlenül igaza volt?  [#wave]

B.Zoltán

A nem rég lett linkelve egy kinai leszúró kés.

Gondoltam megkockáztatom azért a 3 ezer forintért, nagyon kellemesen csalódtam benne.
Az én kis kínai esztergámon is nagyon jól viselkedik, még műanyaghoz is használható kis kenéssel.
kés

Csuhás

Megerősítem, nekem is remekül bevált. Vettem hozzá két doboz lapkát, de még az első lapka van benne pedig legalább egy éve rendszeresen használom. Gyémánt korongon egyszer kétszer lesimítottam az élét. Egy picit módosítottam rajta, ívesre kimartam a penge tövét így egy picivel nagyobb átmérőt is tud. Most még gondolkozom hogy törött gépfűrész lapból érdemes volna ezekhez a lapkákhoz befogót készíteni hogy még nagyobb átmérőt is le tudjak velük szúrni.

B.Zoltán

Talán te linkelted, de nem vagyok biztos benne.
De akár ki volt köszönöm neki, azóta élvezet a leszúrás.
Én is ezt sajnálom, hogy nem lehet nagyobb átmérőt vele.
Lehet, hogy azt már a kis kínai esztergám nem tolerálná.

Még a menetkés, amivel megvagyok elégedve és kb két típusú lapka, a többivel már nem kísérletezem azok nem a ceruzahegyezőmre valók. Azért a HSS kés az megmarad nekem is.

nonopapa

Szia.
Erre gondoltam:

"Pál | 8010   Válasz erre     Ma 10:11:32   +⚐ Kedvenc   Törlés  |  [41192]
A lapkás kések nem hagyományos gépekre valók !

Az élszögei sem olyanok életlen, nyom, egy vicc !

Hagyományos gépre hagyományos köszörült kés kell ! ( tanuljon meg a paraszt kés köszörülni ) "

Hagyományos gépen is lehet lapkás késsel esztergálni.Én is használok pár fajtát az EAN-on,tökéletesen működnek,mindenféle anyaghoz.

vadember

Én pedig ezt a lapkatípust ajánlom:Metal ceramic inserts
Hűtés nélkül használom, kb. háromszoros az élettartalma mint a keményfém lapkának. Három 120 literes szemeteszsákot töltök meg forgáccsal mire egy él elkopik.
Kis gépen is használható mert éles és kisebb a súrlódása. Csapágyillesztésnél is kiváló mert akár néhány százados fogásnál is jó felületet ad. Persze nem C45-ön. Most már nem okoz gondot a csapágyillesztés, mert a két utolsó egyforma fogásnál századra biztosan azt az értéket viszi amit akarok.
Normális alapanyagnál szinte tükrös a felület.
Hogy hátrányát is említsek, mint minden kerámia alapú lapka ez sem szereti a dinamikus igénybevételt. Tehát a megszakított felületű agyagokhoz nem ezt kell használni.
Mióta kipróbáltam nem is használok más lapkát, annyival jobb mint a többi.

ANTAL GÁBOR

Kaptam    néhány lapkát Tamástól ...
    A késre filctollal ráírtam egy nagy "T "betűt.  Nagyon JÓ   ( megszakításosnál nem használom )

vadember

A leszúró lapkáról egyezik a véleményem a Csuháséval. Teljesen elégedett vagyok vele. Próbából leszúrogattam vele D25 körüli anyagot. 40-50 db. után is normális volt az éle.
Van kínai késem sok. A kések anyaga is teljesen rendben van. Antal Gábor megnyomta keménységmérőn.

r5y7cufaj

Még mindig az e1n motorján rugózom. Sajnos az én gépem motor adattáblája olvashatatlan. Már írtátok, hogy 1-1,5kw körül van a gyárija a leírás szerint. Ez a motor 3 fazisú, sajnos nekem nincs 3fázisom, ki sem tudom próbálni.
Tehát ha cnc-síteni akarom, főorsót fordulatát programból akarom szabályozni, akkor ha jó a motorja akkor kell egy egyfázis be és három ki legalább akkora teljesítményű frekiváltó amekkora a motor. Jól gondolom?

6rk75uezn

Szép kis téma alakult ki ;)
Na de ez a jó,sok sok véleményből azért csak leszűrhető valami,olvason nagyon sokan megelégedéssel használják a lapkákat.Én eddig kinai lapkát mem használltam,de ezt az emlitett leszúrót tuti kipróbállom ha kész a gépem,kiváncsi leszek mit produkál a HssCo-hoz képest.
Egyébként nem vagyok otthon a lapkák terén de ha jól tudom mindegyik megkövetelné a 100-200m/s körüli vágósebességet,kerületi sebességet,de lehet én emlékszek rosszul.
Aztán most pl beigazolódni látszik (Csuhás kolléga által is) hogy egész jól el vannak ezek a lapkák kissebb fordulaton is mert ugye az optimális sebességnél stb stb alakulna ki a maximális éltartóság.

Valakinek amúgy van képe vagy tud mutatni egy főorsócsapágyat egy ilyen kis "ceruzahegyező" gépnek,pl mint Motoros kis gépe,kivánvsi lennék rá.

r5y7cufaj

Vagyis van csak nincs az áram/teljesítmény része kitöltve.

PSoft

Ki van az töltve... 1,3/2HP.
HJózsi itt, levezette az összefüggéseket.
[#t133p41184#]

PSoft

Illetve, itt.
[#t133p41182#]