Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Ok, köszi az infót! [#eljen] Megtaláltam a 3D modellt is az indexen, de azt hiszem idő hiányában valószínű a mosoly országában fogok körülnézni, talán van ott is ilyen ... :) [#wave]

HJózsi

Jól mondod, a koma videóján látszanak is a billenések és amit Misi hozzászólása után másodszori megnézésre észrevettem, nem csak a kés, hanem az egész késtartó billen a késszánnal ...
Az alátámasztás egyértelműen segített, de mindenképp célszerű minél kisebb késkilógásra törekedni a késtartó-szán  alátámasztáshoz képest.

Amikor a képeken látható leszúrást csináltam, nagyon szépen simán ment, pedig elsőre próbáltam ( persze előzetes tanácsok alapján ). A lapka miatt tettem be a képeket, Svejk hasonló lapkát emlegetett, ha jól vettem ki szavaiból...

Az a gépem már nincs meg, kb.  két éve elszerették tőlem, most egy kicsivel nagyobb van, csak helyem nincs :

KoLa

Olyan jó képeket tettél fel hogy, ezeken látszik minden ami fontos!
Nem azért írtam hogy cikizzek!egy ilyen új gépen 2-es lapkával 4-500-as fordulaton 0.1 előtolással le elehet szúrni kis hűtéssel egy 30-as c45-öt.

ywathzay

Meg azért is jó az egyik kép amit feltettél, mert látszik hogy nem csak az én műhelyem rendezetlen. Igaz, egyik haver minap mondta, hogy is lehetne dolgozni, ha állandóan a rendrakásra figyelnénk.

HJózsi

Igen, 2-es a lapka, meg is van még, csak ehhez a géphez át kellett tegyem egy másik tartóba a pengét, mert a leszorító csavar a késtartóban szélén érte csak el... :)

HJózsi

[#nyes] ... túltöltöttem ... [#wave] , így szinte lehetetlen rendet csinálni. Volt még egy másik helyiségem amit vissza kellett adjak ...

6rk75uezn

Hogy szuperál a hegesztőd?
Látom neked is Stahlwerk mig 200-as os van.
Van beállitási tapasztalatod pl 2-3mm es anyag esetén?kiváncsi vagyok.

HJózsi

Hűha ... nehezet kérdeztél ... :D  persze csak mert nem jegyeztem meg .. amúgy 2-es 3-as zártszelvényeket hegesztettem vele leginkább, és volt hogy egész szép varratokat sikerült összehozni.
na lementem a kedvedért, lefotóztam a beállításokat amit legutóbb használtam. A huzal 0,8 mm-es ...

HJózsi

Még annyit, hogy ideális helyzetben, fémtiszta, jól illeszkedő munkadarabok esetén, kényelmes testtartásban álom vele hegeszteni, a gondok akkor kezdődnek, amikor ezek közül egy vagy több nem áll fönn ... :D  pl. görnyedve hegesztesz, nem látod jól amit csinálsz mert nem férsz oda a pajzzsal a fejeden a közelébe, függőlegesen... szóval vannak kihívások ... és még helyed sincs! [#vigyor3]

HJózsi

Az E1N gépkönyve szerint 1,3/2 LE Dahlander motor van benne, ami  0,962/1,48 azaz  kerekítve 1/1,5 kW-nak felel meg. Ebben a teljesítmény nagyságrendben kellene gondolkodnod, de ha elektronikusan akarod a fordulatszámot változtatni akkor nagyobb teljesítményre is szükség lehet, ha kiakarod hozni a gépből amire tervezték.

6rk75uezn

Köszi hogy megnézted,szinte teljesen ugyan ezekkel a beállitásokkal használom 2-3 mili esetén,innen tovább a Voltal szoktam játszani,pl ha egy picikét nyit a 45 fok és mire oda értem addigra már jól átmelegedett az anyag.(lejebb veszem mert lyukad)
55A és ugyan igy 20V teknős.(pedig nyuszi kellene 0,8 nál)
Van mikor nagyon jól el birom kapni a beállitást,de olyasmi a helyzet mint amit egyik ismerősöm mondott,nagyon nehéz eltalállni mert sokszor pár tized Volt is számit.

Bocsánat az OFF ért,majd jól picsán rúgnak hogy mehett volna a hegesztősbe [#kuss]

HJózsi

Legutóbb az ilyen neccesebb helyeken, kis szünetekkel hegesztettem, még egy kb 8 mm-es lyukat is feltöltöttem így... kicsit hagyni kell hülni és lehet folytatni ...
Ja, OFF-ra sikeredett elnézést, részemről is!...

6rk75uezn

Mennyünk át a hegesztősbe ;)

svejk

Ez az!

Csak itt az Iscar DGN3102C IC354 lapkával használják.

Az biztos, hogy aki ilyennel egyszer megtapasztalja a leszúrást -akár hagyományos gépen is-, az nem fog többet gyorsacél leszúrót köszörülni acélhoz.
A műanyagok és más puha fémek az más.

svejk

Persze praktikeres, hobby gépek kilőve ennél is.
De mint írtam SV18-al kiválóan működik.