Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Meglett. Kösszönöm!
(Jó ez a yandex)

Kidwick

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Csuhás

Vateráztam néhány forgácsoló recéző görgőt. Ki akartam próbálni hogy ez a profi megoldás mennyivel ad szebb eredményt mint a mángorló megoldás. Nos az első kísérletek nem igazán adtak szép eredményt. Alighanem nem tudom használni az eszközt. Eleve nem értem még az görgők beállítását. Valaki használ ilyen gyári recézőt? Ha igen írhatna róla pár szót.
Ilyen az ideiglenes befogó A recézés eredményéről inkább nem raknék fel képet. :- (

r5y7cufaj

Sziasztok!
E1N esztergát tart valaki otthon? Lenne pár kérdésem. Az egyik pl az lenne ,hogy hol vannak az olajzó szemek/ pontok.
Köszi!

happisusu

igen van egy ilyen müemlékem ,a főorsó fedél alatt 2x a szánon bal első sarkánál, norton szekrény egyik sarkán

r5y7cufaj

Csuhás

No és mindenhol ahol forog, vagy csúszik, pl a szánok orsóinál, vagy pl a vonóorsó túlsó végén stb.

r5y7cufaj

Esztergát milyen festékkel lehet lefesteni? Gondolom benzin és olajálló kellene lennie.

HJózsi

CUT KNURLING TOOL :

ndpkrup8z

Üdv.
 Gépipari Szolnok 75 néven levő fórumtársunk a
  mester. Ő igazi profi restaurátor.
 Ő a Rezakril 2k-t használja.Ez a festék olaj,sav és
  lúg álló.De nagy figyelmet fordít az alapozásra is.
 A Budalakk mintatermében megkeverik neked a választott
  színt.

HJózsi

Quick knurler:

3-250 mm átmérőhöz állítható recéző maró.

HJózsi

Ötlet leszúráshoz lapkás késsel kis esztergákon :

6rk75uezn

Mindjárt más a második leszúrás.
Amúgy nagyon messze van szerintem a kés éle a késtartó lefogató csavarhoz,törekedni kellene arra hogy minnél kevesebbet lógjon ki minden irányba,mint a tokmány irányába mint a gép háta felé.

Motoros

Anyám, borogass! Ez egy galambdúc.
Hülyeséget csak hülyeséggel lehet korrigálni.
Az eredeti késtartóját kár volt kidobni. Meg a kést is amit még a gép előző tulaja köszörült.

svager

Ebből a késtartóból is kifordult már legalább egyszer a lapka  [#kuss]