Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Motoros

Hát ez az---de nem remegett!!!!
Övé a baktertojás. (vagy ez nem ide illik?)

Motoros

Azt a részt sajnos nem teljesen értettem, csak átugrottam. Ha huzal akkor hogyan fúr (startlyuk:?) ha tömb akkor meg hogyan öblít. Meg kéne nézni de nincsen ahhoz kedvem, a győztes úgy is mindent visz.
fatornyos falumban volt egy esztergályos, sajnos már nem él, aki biztos feleidő alatt megcsinálta volna---szerintem.[#integet2] Ehhez a szakmához születni kell.

HJózsi

Valójában tömbszikra módon csinálta és az öblítésbe bukott bele ... pukk ...

Motoros

Ez gáz, ezt nem tudta előre? pedig olyan okos feje volt. EsztergáJózsi nagyon rávert (bocs!)

svejk

Már tegnap vártam valakitől azt a történetet, hogy az oroszok elküldtek az amcsiknak egy vékony drótot....vagy fordítva, de biztos ismeritek... :)

Csuhás

Nézegettem a videókat jópofa versenyeket csinálnak, pl kevlár és acél kötél verseny (acél), vagy alu tömbök közé vídia pálcát forrasztva vagy menettel kötve melyik lesz az erősebb (menet), vagy pörgettyűk versenye  ( több mint 18 perces forgási idővel ) stb. Azért ezek nem Győzike show színvonalú műsorok.

Peppe51

Köszönöm, az egy tized 4lapú fúrószárélezéshez nekem elég. A marókhoz meg úgy is csinálok csapágyas befogófejet, ER25-vel.
Üdv.: Péter

Peppe51

Köszönöm, de a befogó fej messze kerülne a CBN-től. Csak 8,4 mm-em van.

Peppe51

Köszönöm, de gondolom sok pénz lenne szikrázgatás.

Peppe51

KÖSZÖNÖM, EZ A LEGJOBB MEGOLDÁS!!!
Még egy kérdés:
"3 mm-es belsejűt is elkészítheted egy felfogásból a furat kiesztergálásával."
Mivel, hány ford/perccel esztergálok ki rézből 3mm-t, 20mm hosszan?
Csak fúrószáraim vannak. Elég merev a töve ehhez?

Motoros

"Mivel, hány ford/perccel esztergálok ki rézből 3mm-t, 20mm hosszan? "
Hagyományos gépen ha azt mondom hogy 15 ez nem sokat jelent. Ha lehet állíts be "Z" irányra 0.1 mm fordulatonkéni előtolást, vagy kevesebbet.
A 3 mm furatot 20 hosszon kiesztergálni nem egyszerű, jó gép gyakorlat és szerszám kell.
Inkább ezt az egy méretet úgy készítsd ahogy a 2. verzióban írtam, hogy csak 2.9 mm átmérőt kiesztergálod 5..6 mm hosszan, amit továbbfúrsz 2.9 mm fúróval, majd dörzsárazod  3 mm-el.
Sajnos ezt pár szóban leírni nehéz, sok esetben még egy részletes műveletterv sem lenne elegendő mert pl a dörzsárazás maga is komplikált ha nincs benne gyakorlatod.
Ha van akkor bocs, ezt nem tudhatom.
Ha csak fúróid vannak akkor használj központfúrót és utána lehetőleg olyan fúrót ami köszörült (Perfor), és végén dörzsárat.

KoLa

[#worship]de!
mihez kell ez a lyukas grafit? én nem látom.[#wave]

kaqkk007

Ilyen karbon csöveken vezetik a kvantumelektronokat a legújabb kvantumszámítógépekben [#vigyor3]

PSoft

Amikor gyorsan kell rajzolni,(sürgős munka)előfordulhat, hogy felizzik a Rotring vékony hegye.
Ez nem jó a papírnak se, meg a ceruzának se.
Ilyenkor, kis szivattyúval hűtőfolyadékot lehet nyomatni a lyukas grafiton át, a hegyhez.[#nevetes1]
[#wave]

Motoros

"mihez kell ez a lyukas grafit? én nem látom? "
Az emberek szeretnek kalapálni, ha van kalapácsuk, fúrni ha van fúrójuk, esztergálni, ha... .
Még a 2 fillérbe is fúrtak lyukat, igaz annak volt valami értelme, mert rá lehetett húzni a svájci sapka villámhárítójára.[#eplus2]