Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mex

Nyugodtan elfogadhatod,hogy a betét nem mozdul ki a helyéből.
A csavar biztonsággal képes megszorítani, gond nem lehet, maximum megszakított forgácsolás esetén, (lásd négyzetacél).

7cim5mm0

Az élkialakítást meg lehetne így is jóra csinálni, az más kérdés, hogy a videóban nem az.

J-Steel

Maximum megszakítottnál? Hát ezaz! Vagy jó mindenre, vagy nem jó.

jani300

Nem látom miről is írtok ?[#pias]

jani300

nA AKKOR MOST NEM ISZOM TÖBBET ,BASSZUS [#nemtudom]

ywathzay

Úgy gondolom ugyanazt mondtuk, csak másképp fogalmaztunk.

ii5d35wcx

Hiába! Változik a világ! Az én időmben A szovjet ember volt
az ember. Most az amerikai feltesz egy baromságot , és mindenki hanyatt esik.Kíváncsi lennék rá a hozzászólók közül
kipróbálta -e valaki , és utána azt mondta, hogy erre vágytam egész életemben. Ragasztás helyett ajánlanám, hogy hegesszük le a kést . Az a biztos !. Úgy látszik a mai gépgyártás- technológusok is elmaradottak, hogy még mindig ragaszkodnak a hagyományos késelhelyezéshez ( velem együtt).

7cim5mm0

Van pár MVE-re való késszáram 32x32-ről indul, azt közvetlen a késtartó helyére hegesztve (van akkora) is lehetne használni. :)
Csak nem tudom, hogy végig tudnák-e hegeszteni, így félek, hogy leszakítaná onnan a forgácsolóerő.

Komolyra fordítva:
Ezt a megoldást az automatáknál már az 50-es években is használták, nincs ezzel semmi gond, csak nem egyetemes gépre való, általános használatú késnek.

jani300

Urak ! Kérdés ?

jani300

Avval a késsel akkora fogást kell venni mint amekkora a lapka benne  . Az úgy gazdaságos .
Nekem is van . Azt írta itt valaki hogy még négy darab százast is megérhet darabja . Hát jól van , elfér ,nem az foglal sok helyet .

Istvan0728

Urak! Nekem teljesen kezdő amatőrként ebből az jön le, hogy feltalálták az "utántöltős lapkás kést" csak a lapka helyett a gyorsacél hasáb van befogva, kevésbé precízen, mint ahogy az eredeti lapkás késszárakban lapka fészkeket kialakítják.[#vigyor3][#csodalk]

Robika37

Üdv Reátok És Házatok népére !

Nem nagyon írok mostanában mert olyan elméleti síkre terelitek az értekezéseiteket amelyek nem vezetnek sehová.
Nézem a hozzászólásokat véleményem szerint itt akik művelik is ezt a szép mesterséget ritkábban írogatnak mert nem hallgatják meg őket az újsütetű hobbysták .
Kérlek nézz utána a Csuhás úr könyvtárában lévő esztergályos könyvekben lévő alapdolgoknak akkor lesznek sikerélményeid .
Ezeken a videókon amikre itt nagy előszeretettel hivatkoznak a kollégák sajnos csak a szépet és jót dokumentálják.
A kudarcokat nem publikálják pedig abból sokkal többet lehet okulni...
Szerintem előbb lesz néked is sikerélményed és tapasztalatod ha a "ki hogyan csinálja " típusú kérdésedre kapott válaszok közül csemegézve találod meg a feladatod megoldására leginkább passzoló megoldást....ami nem biztos ,hogy műszakilag tökéletes alá lesz támasztva viszont működik és hatékonyan jó eredményt hoz néked.

Kellemes Ünnepeket ! minden fórumlakónak .
Robika

HJózsi

Az árakat néztétek?
12 mm késmagasság : egy késtartó ( jobbos vagy balos ) késélező kiegészítővel $121.00 azaz ~ 32.600,- HUF szállítás és áfa+vám nélkül ...  Na ennyiből kijön egy zsák lapka meg késszár PRC-ből ( Peoples Republic of China )...[#circling]
Nem véletlen célközönség a hobbisták, modellezők, amatőr esztergályosok ... [#vigyor3]

HJózsi