Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fy9k4amuy

Hss késnek tudtommal a homloklapját(a tetejét) nem is szokták megdönteni menetvágáshoz, de az "oldalát" beköszörülik ahogy te is írtad, néhány fokra, így gyakorlatilag szerintem szinte univerzálisan használható lesz, a nem extrém nagy mérerű menetekhez legalábbis.

4g68ngash

Köszönöm a válaszokat.

Akkor ha jól látom a dolgot tartományok vannak és amelyik közelebb esik azt használjuk fok szinten. Ezek szerint pár db késsel le lehet fedni a gyakran használt meneteket (jobbos, balos).

@jani300: Szerintem nem egyre gondoltunk. Él, amire én gondoltam 2. kép.

Csuhás

A probléma inkább belső menetnél jelentkezik, mert ott jobban belesimul a kés a menetárokba így nyomhat az oldala. Külső menetnél ez nem nagyon fordul elő.

jani300

Gyorsacél késről kérdeztél .
Nálam nem jön be a link .

ecp4rs0md

Valaki ismeri a LC360A típusú Kínai esztergát 90-es évekből?

4g68ngash

jani300

Egyre gondoltunk ,szerintem.
A normál métermenetekhez jobbos balos kés kell csak szerintem .Menetmélység növekszik az átmérővel , nagyobb menethez erősebb kés kell ,de a szögeknek nem igazán kell változni .
A különleges menetekhez pedig ezerféle profilkés .
A problémát még mindig nem látom .

4g68ngash

Ok, akkor egyre gondoltunk. :)

Igazából nincs probléma, csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire kell követni a számítást, hogy mennyire legyen jobbos, balos a kés. Erre meg is kaptam a választ.

Köszi és kellemes ünnepeket mindenkinek!

s7manbs8

Lehet Amerikából kéne rendelnem egy ilyesmit, valahol már vár rám egy ilyen gépecske:

fy9k4amuy

Ne álmodozz Báttya! [#nevetes1]
Ott kinn aztán vannak rendes kis iparos gépek, nem durván túlárazva, mint itt minden hulladékvas.Én is rengeteg videót, cikket láttam, ahol reális áron, párszáz dollárért veszegetnek ilyet.
Jó, igen korosak, de nálunk meg mit adnak annyiért? Kistraktorváltóból meg leselejtezett tangelykból összetákolt ócskavasakat.

Az a kontinens valahogy az ég világon minden hobbi szempontjából sokkal-sokkal jobb nálunk, legyen az akár autózás, machine shop, vagy épp bútorkészítés.

s7manbs8

Igaen, elég messze van, ide onnan egy szállítás kicsit sok lenne, hacsak egy konténerbe nem hozatnánk vagy 10 darabot hogy mindnekinek jusson. :)

s7manbs8

Érdekes, ha pl. megnéznénk, hogy hány ilyen videó származik onnan és hány darab Magyarországról kijönne az ipar méretének különbségi aránya.

fy9k4amuy

Inkább a fejekben, szabadidőben, politikában vannak különbségek az Ő javukra, azért van ott videó, itt nincs.
Ott videózgatnak az esztergályos szakik a szabadidejükben(igaz néha butaságokról is), nálunk meg, legalábbis itt keletMOn, szinte minimálbérért 8-10-12 óra munka után már nincs ereje vagy kedve a szakembereknek a fiatalságot tanítani, ha akarnák se.

Elnézést, befejeztem az OFFolást.

HJózsi

És azt nézted, hogy mekkora a népesség aránya? [#wave] lehet, hogy nem is állunk rosszul ...

ywathzay

Ezzel annyi a gond, hogy ha van egy szerződése mondjuk Fedex-el, akkor elküldi neked kilónként kb 1000FT-ért, ide bejön vám+ áfa alapár x 1.4, nálad van, ekkor kezdesz megőszülni, mert ezeken minden coll-os.
Minap idehoztak nekem egy (mint később kiderült) USA gyártmány gépből tengelyt, olyan értelmezhetetlen méreteket mértem először, mondom mi van???, aztán kis gondolkodás után átváltottam coll-ra a tolómérőt, na úgy már értelmezhetőbb lett.