Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Szia !

Ez az egyenirányító dolog viccnek indult , és túlságosan jól bejött .  Misem hittük hogy feltétel nélkül elhiszi .Még melegében rendesen le lettünk tolva érte .
Azt próbáltam most szemléltetni hogy sokmindent be lehet magolni anélkül hogy bármiféle fogalma lenne a delikvensnek az értelméről .
A leányom gépész szakon végzett középiskolában .
Utána elvégzett egy motorszerelő szakmát , és jó darabig dolgozott is önállóan motorszerelőként .
Most főiskolára jár  estin , számítástechnikát tanul .

kart emg

Szia!

Ok, így már sokkal jobban hangzik [#integet2]

Miért hagyta ott a motorszerelő állást a lányod ? Informatikus képzés nagyon sokféle van, mindenféle rendű rangú tudást lehet szerezni.

Üdv

jani300

Fiatal volt ,szerette csinálni a szerelést .
De már anyuka ,most más dolga is van .

gab27

Hmmm... bár nekem tetszik a projekt, és az igyekezete valóban példás, de az öntés és maga az elkészült darab is hagy nem kevés kívánnivalót maga után. Kommentek alapján finomhangolja a technológiáját, az öntések gyakorlatilag bakiparádé-számba mennek.
Nem csak nekem tűnt fel egyébként, hogy kimaradt egy elég fontos művelet az oldalazás és az "élletörés" között: kommentben kérdeztek rá arra is, hogy a síktárcsát nem lenne-e érdemes esetleg átmérőzni, hátha úgy valamivel kevésbé rázná szét azt a szerencsétlen kis gépet a kiegyensúlyozatlansága miatt...

ecp4rs0md

Véleményeket kérnék: 90-es évekből Kínai, vagy Bulgár esztergát érdemes venni? CU320 vs. LC360A

kart emg

Igazad van! Én magamhoz mértem a fickó tudását: tetszik az öntészet, de még csak ólomágyút öntöttem pár centis méretben. Ő viszont tud egy jó fél méteres gépáyat önteni alumíniumból, azért ez nem semmi. A felületi minősége sem tökéletes, de ha kitartóan csinálja akkor az is egyre jobb lesz. Én amatőr szemmel nézem a videókat, nem profi szemszögből.

Üdv.

Motoros

Én meg mozsárágyút esztergáltam rézből E1N-en apám gyárában valamikor 1968 tájékán... mint első próbálkozás.
Úgy látszik az ágyú mint téma akkoriban gyakori volt, talán az Egri csillagok miatt.?

kart emg

Én a régi csatahajók miatt kaptam rá az ágyúöntésre, de komplett, igazán jól kidolgozott modellt nem csináltam. Ágyú készült pár darab, de nem egy nagy csatahajónyi mennyiség.

s7manbs8

Az eszterga tüske az micsoda, mire való ?

jani300

pontosan megmunkált furatú munkadarabot tudsz rá felütni .
Futáspontos befogásra .

jani300

Az mi a lótüdőEz esztergatüske  :)
De van több féle feszítőtüske is .

HJózsi

Esztergatüske
Furatos alkatrészek felfoghatók tüskére, melynek több módja ismert: egy felfogásból készült tüske, enyhe-kúpos tüske, feszíti és recés felfogótüske. Valamennyi eljárás közös ismérve, hogy a felfogási bázis a furat.

Bővebben ebben a doksiban esztergagépek készülékei   még sok hasznos infó van benne képekkel ...

mex

Átnéztem a doksit, nem tudom, hogy lektorálták-e, de a 48. oldalon a forgócsúcs félnézet-félmetszeti rajzán a kúpgörgős csapágy fordítva van ábrázolva,így nem sokat ér...

Csuhás

Minden bizonnyal. Már csak azért is mert az egy hengergörgős csapágy ami a kúpok összetolásával kotyogás mentessé tehető. A tengelyirányú erőket a beépített talpcsapágy veszi fel.