Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mdani2

Nagyon szépen köszönöm! Le is mentettem. Majd megnézem, hogy van e ilyen anyag a vastelepen.

Terv, hogy szétszedem a gépet és újra zsírozom. Eléggé ütött, kopott. A szerszám befogónak is van játéka rendesen. Igazából most fogok először életemben ilyen gépet a kezemben, ezért fogalmam sincs, hogy mi számít kopottnak és mi a normális. Majd kialakul.

Még egy 42 Voltos trafót kell kerítenem, aztán mehet a próbaüzem.

ii5d35wcx

Szia Laci!
Igen innen vettem a Zolvik Kft-től. Akkor sárga műanyag
sapka volt rajta. Két fejet adta hozzá. Gömbfejű szemhez és a homorúhoz.Teljesen cseppmentes.

Üdv: Sanyi

ii5d35wcx

Szia!

Akkor egy kis segítség a fej felújításhoz.

https://www.youtube.com/watch?v=uPMqClCcE4A

https://www.youtube.com/watch?v=HwtOorqBM0Y

Igen! A marógép a sajátom. Nem csinálok bérmunkát, csak magamnak dolgozok.

https://www.youtube.com/watch?v=Sp7QthNHUeA

svager

Köszi!
Az enyém 1200rpm és talán 200 watt  
A fordulat az a kimenő fordulatot jelenti,sajnos ezt nem tudtam és belefaragtam egy kis servo motort ami 60v 1400 rpm.
Kicseréltem a fogaskereket is benne mert a gyárival nem lehetett összerakni,és mikor bekapcsoltam csak éppen vánszorgott.
Mint kiderült az eredeti motor 10500-11000 körül forog,és ez van leáttételezve.[#falbav]
Néznem kell valami fordulatszabályzós kisebb teljesítményű gépet aminek a motorját rá tudom faragni.

svager

A hozzászólásoknál van lehetőség a YouTube link beszúrásra [#wink]

ii5d35wcx

De mennyire igazad van!
El is felejtettem.Köszönöm hogy szóltál!

svager

Ez igen te nem unatkozol!
Gratulálok ezekhez a csodás masinákhoz![#taps] [#taps]

ii5d35wcx

Köszönöm szépen!

ywathzay

Szép a műhelyed. Az angol kereket mire használod?

Motoros

Kösz a pontos leírást.
Adott esetben egy összefüggő masszív de nem mély rozsdáról van szó. Lehet, hogy egy esztétikai hántolás is kellene és akkor olyan jól nézne ki mint az M1 maród asztala.

ii5d35wcx

Szia!
Tulajdonképpen én öreg léghűtéses autókat -VW bogár, busz -újítgatok,magamnak. Csak elegem volt kivárni , hogy valami célszerszámot, lehúzót.- a ziknizőhöz görgőt stb.legyártassak. Így maradt a " magad Uram,ha szolgád nincs " elv.Saját gépparkot csináltam . De ha már műszaki restaurátor vagyok ,akkor a gépek is olyanok legyenek mint egy oldtimer jármű.  Így senkinek nem kell könyörögnöm.
Az angolkerék görgöje nem s.k., csak a váz. Újat kell csinálnom, mert nem elég kemény.A motoros zikniző is s.k.
Meg van élhajlító. meg hengerítő,meg nyújtó- zömító kicsi-nagy,homokszóró.20T prés amiket mind én csináltam.Na ,de ez Eszterga fórum.

Szóval van elfoglaltságom.

jani300

Üdv !  A lemezhajlítóról azét talán még elférne valahol egy kép :) Én műhelyképet most nem tennék fel :)
De ez ismerős , hogy mire kétszer elmegyek valamiért ,akár meg is csinálhatom már akkor . És vannak gazdaságtalan munkák ,amit el sem vállalnak .

kart emg

Szia!

Igen,az enyém legalábbis EVIG. De van egy régi BIAX-om is, kések nélkül. Ha elkészül a műhelyem szeretném összehasonlítani őket munka közben.

mdani2

Szia!

Ismerem Jan Sverge-t. Fantasztikus dolgokat csinál. Hihetetlen méretű gránit asztala van.
 Láttam már ezt a videót, de eszembe se jutott, hogy nálam is ez lenne a megoldás. Sajnos a köszörülés esélytelen, mert nincs hozzá eszközöm. A faluban van egy síkköszörűs, de pár napja voltam nála és azt mondta, hogy annyi munkája van, hogy februárig 5 perce sincs, hogy ilyenekkel foglalkozzon.

Ezen a fórumon pont egy ilyen hántolót szedett szét valaki. Lejjebb vannak a képek, újra feltöltötte őket.
http://www.practicalmachinist.com/vb/general/biax-7el-assembly-repair-198462/

Csatoltam képet a gépről. Szerintem ezt valaki már köszörülte. Nem érezni kopást a felületen. Nem akad meg semmiben a körmöm. Egy mély horony van, de nem tudom, hogy mitől lehet. Viszont ha valaki le is köszörülte előzőleg síkba, nem gondolt arra, hogy hézagoló lemezt rakjon alá. Lehet, hogy elég ha csak ezt megcsinálom és máris használható.

Üdv Dani

ii5d35wcx

Most jutott eszembe, hogy a penge köszörülést , ha nem kézzel akarod csinálni ,akkor van egy nagyon jó videó.

Üdv: Sanyi.

Most már csendben leszek  és átengedem a terepet másnak is.