Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svager

Ott van neked kettő is amiben a lapkát befogtad az jár bele.
Vedd le a nyélről és próbáld bele.

kart emg

Szia!

Ez a magyar EVIG ?

torrente

Sziasztok! gondolkodom egy pici cnc eszterga építésén.. főorsó hajtásnál a 3F motor+frekiváltó kombónak van valami alternatívája? marmint úgy, hogy a pontos fordulatszám beállítható legyen.. Van egy rc modellezésben használatos kb 3KW-os BLDC motorom, esetleg megoldható annak a pontos fordulatszám állítása?
Köszönöm,
Péter

ii5d35wcx

Szia Motoros!

Most értem gépközelbe.Én úgy szoktam, hogy az AKRA motorlemosóval bekenem az egész asztalt, majd 5-8 perc múlva keményszálú müanyag kefével az egészet alaposan átsikálom.
Ezután vizzel lemosom , és azonnal levegővel megszárítom. Ha marad egy-két fátyol rozsda nem probléma, mert utána , a képen látható drótkefékkel a nútot , majd az asztalnak minden részét átdolgozom. Ha kész , akkor ipari acetonnal átmosom, majd
 Vlis ( Barna ) koronggal P240-el átcsiszolon, hogy fénye legyen. Utána kap egy kis olajgőzt.Ez csak azt jelenti, hogy lehetvékonyan átkenem olajjal. A többi alkatrészt is hasonló eljárással csinálom.
A marógép asztalnak adtam egy kis hántolást is. A szerkezeti rendbetétel az már a Biax-ra vár.Ez csak tisztasági és esztétikai rendbetétel.

Üdv: Sanyi

ii5d35wcx

Szia !

Igen! Eltaláltad ! Budalakk Rezakril 2K . RAL 6011 Szín.
Mivel a Budalakk gyártotta a rendszerváltás előtt a festékeket a szerszámgépgyáraknak ,ezért őket kérdeztem meg . Azonnal tudták, hogy mit akarok.

ii5d35wcx

Szia !

Pedig be kell piszkítani, mert vannak dolgok amit meg kell csinálni.De én minden munka után letakarítom .Az elmúlt 2 hét forgácsa.

ii5d35wcx

Szia !

Próbáltam lerajzolni. Remélem látható lesz. Azért, ha lehet ne
laposvasból csináld.Ez egy komoly szerszám. A legjobb szerintem a rugóacél. Fecskefarkokba a lerajzolt pengét használom, egyébként pedig a cserélhető befogósat.

Van egy Bosch hántolóm is .Ugyanaz a méret.Sűrün  olajozd a csúszófelületeket!Akkor egy élet meg 1 nap az élettartam.

svager

A Bosch adattáblájáról kérhetek egy fényképet?
Igazából a fordulatszámra meg a teljesítményre vagyok kíváncsi.
Van nekem is egy BIAX,a régi típus,csak a motor behalt rajta, és kellene valamilyen másik motort faragnom rá.

ii5d35wcx

Szia! Mindjárt lefényképezem.

6rk75uezn

Hát kérlek,meg adod a módját az biztos [#eljen]
A 4. Képen látható olajzó (nem a piros) milyen nyomást tud?
Pár napja jöttek meg a beütős olajzószemek,van amit már be is tettem a helyükre,ezeken kell majd átjuttatnom az olajat,egy kis fejet akarok majd csinállni hozzá,egy kis csövecske ami kilép egy henger alakból,cső körül O gyűrű a csővég pedig szögben elvágva.

6rk75uezn

Valami ilyesmi a tiéd is.

ii5d35wcx

Szia!
Megjöttem! Lefényképeztem. Ezt a hántolót a svájci Scintilla, majd Renz gyár szállította a Boschnak. Azóta megszünt a gyár.
A fordulatszámot nem mutatja, csak a teljesítményt.
Amit az interneten találtam az 0-1600 fordulat. Az enyém nem szabályzós.

http://minitools.ro/275-shabere-razuitoare-electrice

http://www.ebay.de/itm/Schaber-Elektroschaber-SCINTILLA-1-3-mm-in-Koffer-mit-Zubehoer-/181797000757?nma=true&si=9TUSc%252BgAscQorW9VdCsmEZlXvoU%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

mdani2

Szia! Áh, próbáltam, de nem stimmel. Igaz csak az egyiket próbáltam. Majd holnap megnézem a másikat is.

mdani2

BIAX ez is, csak egy régebbi modell. Az EVIG is csinált ilyet? Nem tudtam róla.

mdani2

Szia!

Csoda szép lett! Ez a sajátod?

Üdv Dani