Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

laca

Ne irigykedjetek, köszörüli a fütyköst......

HJózsi

Ez fogyott el a leghamarabb... Megy az utánrendelés...

A vizes köszörűk edényében van is mágnes, pl. Tormek.

Szalai György

Egy ilyet én is szívesen felraknék, ha valaki eladna egyet.
"Mármint a 180-as CBN fazekat"
De a zsibipiacokon csak PCD-t akarnak eladni.

Motoros

HJozsinál kapható.

Szalai György

Köszönöm. Keresem a kapcsolatot.

Csuhás

Milyen fórumos áron lehet ilyen korongot kapni? Feltehetőleg vennék én is, bár nekem a 150-es talán még jobb volna.

HJózsi

Várom a válaszukat.
Pillanatnyilag ezek vannak : CBN tárcsák

Milyen forma, méret, finomság, jöhetne még szóba?

HJózsi

Ezt Loop-ban kell nézni, 0,25-ös sebességen, de a központfúrás még így sem látszik! :D Valszeg a kamera zársebessége volt lassú ...
A tárazóléc jó ötlet, jobb mint bármilyen szerszámcserélő, mert fix, nincs időkiesés a szerszámcserénél! [#eljen]
 Persze egyszer jól be kell mérni a szerszámokat, de ez a többi re is igaz...

Csuhás

Nekem valamilyen cbn vágókorong kellene, amivel vídia rudakat lehetne szerszámköszörűn darabolni.

rocco33

Üdv! Ezek a korongok vidiához valóak? Vagy rapidhoz is jó?

6rk75uezn

Tudomásom szerint a gyémántkorongal nem lenne szabad csak keményfémet az az vidiát élezni,a Cbn meg jó gyorsacélhoz is.

b8b2jkj49

keresek TOS MN80A vagy az orosz TB 16 esztergahoz szegnyerget, es tokmanyt felfogo tarcsaval, es tartozekokat is

HJózsi

Igen, ez már felvetődött, próbálok 1 - 2 mm vastag tárcsát beszerezni, viszont a vídiához, keményfémhez a gyémánt való, a gyorsacélokhoz kell a CBN!

HJózsi

A CBN a gyorsacélhoz, ill. mindenhez ami vas, a gyémánt a keményfémhez. Ott vannak a CBN tárcsák fölött.
A gyémánt reakcióba lép a vassal, mivel szénatomokból áll, a vas "lenyalja", hamarabb kopik a tárcsa, ezért használunk a gyorsacélhoz Köbös Bór Nitrid tárcsát ami a gyémánt után a legkeményebb.

J-Steel

Nem alkalmas a köbös bórnitrid a következők megmunkálására:
- lágyacél
- keményfém (?)
- nemvasfémek
- kopásálló bevonatok (Cr, Ni vagy Karbidok)

Forrás: Weiland, W.: Diamant- und CBN-Werkzeuge 10 der Bearbenung metalischer Werkstoffe,wt-Z.ind. Fertigung
68 (1978), S. 61--65