Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ii5d35wcx

Sziasztok!
Nekem a képen látható vált be a legjobban. A patikai tégelybe 2cm hossz kinyomva , hozzáadva valamilyen híg olaj.Ezt összekevered és kész. Kell egy kis pálca amire egy kis tampont csinálsz mosogatószivacsból és ráhúzol egy cérnakesztyűnek az újját és elkötöd. Kész a tampon.Ezt bemártod a tégelyben lévő festékbe és több helyen bepontozod a hántolandó felületet, majd kis tapétahengerrel egyenletesen szétoszlatod.
Ez a tubus még nem fogyott ki 5 szerszámgép felüjításnál sem
Utána jöhet a kitartás.

Üdv: Sanyi

6rk75uezn

Túl vastag?Pedig nagyon szépen vékonyan halványkékre el lehet oszlatni hengerrel,épp ezért nem gondolom hogy szivatom saját magam,de elképzelhető.Úgy vélem te sokkal tapasztaltabb vagy hántolás téren,erről az a gyönyörű márványos léc is árulkodik ;)

fy9k4amuy

Köszi a tanácsot!
Hát igen, kitartás is kell, nem kevés!
Nekem csak kis ellenőrzésre kellene, Morse-kúpba, satöbbi.
Nincsen sajnos eszközöm hozzá, hogy valódi felújításba kezdjek na meg tapasztalatom se, pedig szívesen csinálnám.
De nagyon érdekes látni a képeidet![#nyes]

mdani2

Ott a jó kis BIAX a háttérben. :) Ez milyen gépnek a keresztszánja? Min dolgozol most éppen?

Dani

ii5d35wcx

Szia!
Igen az egy Biax. Az egyik leghasznosabb gép a felújításnál.
A keresztszán a koreai esztergámnak a szánja.Mechanikailag
készen vagyok vele , csak a vezérlést kellet átalakítani MSZ-re.
Most egy MP-200M pantográf marógép az áldozat.
Mindig van valami.
Teszek fel képet a fényezőfülkéröl gondolat ébresztőnek.
Ilyenkor is tudok festeni ha hideg van , és tiszta marad a műhely.

Üdv: Sanyi

https://www.youtube.com/watch?v=4tIA0NkwQT8

Motoros

Lehetne esetleg bemutatni a T nútos asztal (Strigon) felpucolásának menetét? Akár egy videóban, vagy pár képen keresztül?

ii5d35wcx

Szia !
Majd este írok, hogy mire van szükség.

Sanyi

HJózsi

[#eljen]Gyönyörű munka! Az olaj kristálytiszta...

000000000

Mi a zöld RAL száma ?
Ez legalább gépzöld nem azok a szörnyűségek amiket elkövetnek

Rabb Ferenc

svejk

[#worship][#eljen]
Ehhez is megszállottság kell!

Én merném bepiszkítani forgáccsal őket. :)

000000000

Nem megint kimaradt ? [#nevetes1]

svejk

De megint...  ha belejavítok, mindig elrontom és értelmét veszti[#falbav]

fy9k4amuy

Vettem ma ilyen pigmentet, igaz nem párizsi színű, hanem "sötét ultramarin kék", de gondolom ez is jó.

Most akkor vazelin vagy műszerolaj?
És az olajba tegyem a pigmentet, vagy pigmentbe az olajat?
Gondolom az állaga kritikus, mert elcseppesedik ha túl híg, inkább paszta állagú kell mint folyós.

mdani2

Szia!

Nekem egy ilyenem lett nemrég. Ez egy régi modell. 42Voltos. Még nem tudtam kipróbálni, de a szerszámtartó hiányzik. Le tudnád rajzolni légyszíves, hogy milyen az a befogó, amit hozzá használsz? Gondoltam készítek hozzá, mert horror áron van. Amúgy a sima ST235 laposvas elég erős lehet a célra?

Üdv Dani