Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fy9k4amuy

Sziasztok!
Az Index fórumon is kérdeztem, ott is fenn vagyok siletto nickkel, ezért elnézést kérek, hogy ugyanazzal zaklatok itt is, mert ahogy láttam kb. azonos a hozzászólók köre, de hátha:

Szóval ahogy már szinte mindenhol megkérdeztem, arra lennék kíváncsi, hogy E2N esztergán hol találom az orsóház alatt a  hatlapú csavarokat, ami összefogja a gépágyat az öntvény géptalppal?
Kettőt már látok, ha leszedem a Nortont, de ha minden igaz van még kettő valahol az orsóház alatt is, vagy alulról becsavarva, vagy eldugva, vagy nemtudom.
Esetleg ha valaki látta már őket, szívesen venném a hozzászólásat.

jani300

A főorsóra , a tokmánytartó lap felfekvéséről kérdezel ?
Rövidkúpos főorsó végnél ?
Ha igen ,akkor a belső kúp ül fel előszór , a sík felületek közt marad egy két tized , ami a csavarok meghúzásakor eltűnik .

jani300

Ha a tokmány illesztésére gondolsz , Akkor az a rész fekszik fel ahol a csavarok vannak . Átmérőben ennek a síknak a belső pereme illeszt ,"húzósan" . A tokmány belső hátlapja nem érhet semmihez .

4ep4jzk7b

""Ha a tokmány illesztésére gondolsz , Akkor az a rész fekszik fel ahol a csavarok vannak . Átmérőben ennek a síknak a belső pereme illeszt ,"húzósan" . A tokmány belső hátlapja nem érhet semmihez .""

Köszönöm szépen a választ . Igen erről van szó .

üdvözlettel : öreg

köszönöm .[#taps]

jani300

Ez egyébként valami ironikus kérdés volt , vagy komolyan kérdezted ?

sanyi84

Digitális persze hogy más. Nem jó. Digitális mikrométer ha már kb 75-100 mm es jó kutyát/macskát hajigálni. Bár ahhoz drága.

mdani2

Szerintem csak arról van szó, hogy összekeveredett a két gondolat. Az elején én is kicsit megzavarodtam. Én a hozzászólásaimban, mindig a tokmány felfogató tárcsa és a főorsó közti kapcsolatra gondoltam. Az eszembe se jutott, hogy a tokmány külön mozog a felfogató tárcsától.

Ha jól gondolom, alapjában véve, ha egyszer felkerül egy tokmányra felfogatótárcsa, akkor az már nem nagyon szokott lekerülni róla, hacsak nem megsemmisül a tokmány. :)

Motoros

Motoros

Rutinos öreg róka is követ el HIBÁKAT.
Lusta volt pofát cserélni, de van egy másik is.

Motoros

Még egyszer a legjobb rész . [#nevetes1]

svejk

..és Te bemennél a patikába vazelinért? :)

svager

Mi ezzel a gond?
Bemész és mondod mit szeretnél.[#hehe]

Csuhás

Igen, de nem mernék rámosolyogni az eladófiúra :- )

ubfmei9bw

Üdv!!! érdekelne esetleg valakit CNC eszterga?

J-Steel

Van korszerűbb bevált anyag: WD40
 Azt írtják, hogy szétterül a felületen és nem engedi, hogy a levegő bejusson. Én kezeltem vele savval mart lemezt télre eltettem. Ahol nem volt WD40 ott átrozsdásodott

A wiki szerint a WD40-et 1953-ban fejleszetették ki, de úgy tűnik a keleti blokkba nem tudta betenni a lábát csak a rendszerváltás után jelent meg.