Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ysc3kmx9v

Ako33 anyag leszúrását gyorsacél késsel végzem, a késnek jó úgy nevezett sás élet kell köszörülni, és bő hűtést kell alkalmazni. Példának mondanám, vastagfalú ko33 csőből, átmérő 10, kell távtartókat szúrni, E2N gép 750 fordulat, percenként6-8 db, egész napra 2500-3000 db, kés szélesség 1,5 mm, élezés naponta 1-2. A nagy széria dacára eszembe sem jutott a keményfém.  Ha valaki kételkedne az aránylag nagy darabszám leszúrására, akkor leírom a módját, mert a gépet azért minden darabnál nem lehetne indítani,  egy megfogással 40-50 darab készül Az anyag 500mm kifogva, futóbábszerű vezetőperselyben forgatva.

Csuhás

Ügyes megoldás, ha a persely egy kicsi be van hasítva akkor még csillapít is. No ilyen ötletekért szeretem ezt a fórumot! Köszönöm!

Csuhás

A magyarázat érthető, láttam már ilyen eszközt, sajna ez az ami nem igazán fér el. De a szán túloldalán lehetne úgy használni hogy egy pálcán egy gyűrű akadna be a csavarokba. Azon az oldalon van hely, és a forgács is kevesebb.

ysc3kmx9v

Ahogy István is írta, ezt a kis körbe forgó szerkezetet fel hegeszted a hagyományos ütközőre, az ütközőpont máshová fog esni, ennek a pontnak ki lehet alakítani, pl a szánt a lakatszekrényt felfogó csavar magasításával. Jó fog lenni én is ilyet használok, bár az ütközőt a lehető legelőbbre kell fogni a kézi szánt is előbbre tekerni, a patron miatt.

ysc3kmx9v

Igen a vezetőpersely be van hasítva, és egy kúpos agyban két csavar anyával szorítható, mint a főorsó csapágy, a persely bronzból van.

sufnituning

Szia!
Majd este lefotózom az enyémet, ami gyári E2N-es ütköző, átalakítva vincseszter jellegűre 4 vagy 5 ütközési magasság állítható.

vadember

Alkalomadtán fotózd már le a kést!

Motoros

Valami ilyesmire gondolsz ?.. csak ez szegnyeregre van hangszerelve.

Istvan0728

Igen! A második képen lévő részére és ezt a rész lehetne felaplikálni a norton szekrényre. Nekem a nortonon van egy külön állítható ütköző, majd készítek róla fotót.

Istvan0728

Íme a kiegészítő ütköző. Ennek a végére lehetne feltenni a négy csavaros korongot.

Csuhás

Érdekes megoldás, átgondolom. Nekem jelenleg egy fa tálca van a norton tetején a tokmányleszedő kulcsnak, a késmagasság állítónak szóval az állandóan használt egy két szerszámnak. Ha felébredtem és kimegyek a műhelybe megnézegetem hogy férne el ez a norton tetejére épített kivitel.

sufnituning

Olyan lassú a netem, hogy tegnap este felraktam, ma már itt látható az ütközőm.[#fejvakaras]

sufnituning

sufnituning