Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Ok,homlokszögről van szó!

jani300

Köszönöm ! Én is észrevettem mit írt . De nem tudtam volna szabatosan megfogalmazva kijavítani , és nem is akartam . Rögtön értettem mire gondolt .Szerintem lezárhatnánk ezt a dolgot .

J-Steel

Az E295 vagy régi nevén - A50 - az automata acél?

xb423syzt

Ötvözetlen szerkezeti acél.
Hegeszthető.
De én úgy tudom hogy St52, vagy S355 a másik megnevezése.
~500MPa szakítószilárdság.
~355MPa folyáshatár.

PSoft

Az adás-vétel bonyolítására, külön topik van.
Légyszíves ott hirdesd az eladó dolgaidat, az arra lett kitalálva.
Köszönöm.

J-Steel

Azért kérdezem A50-et, mert Kopirnyák azt javasolta, hogy gyakoroljak menetesztergálást automata acélon, de az a gond, hogy olyat nem kapok Szegeden.
 Csak húzott C45 és A50 van, vagy pedig hengerelt S235.
 Most akkor ezek nem jók?

xb423syzt

S235-öt hanyagold, alacsony a széntartalma. Forgácsolható, de nehezebb vele kezdésnek szép felületet elérni. Akkor inkább C45 vagy S355.

xb423syzt

Az S235-öt "biliacél" néven is szokták illetni.

6rk75uezn

Ha azon megtanul szép és jó menetet vágni akkor szerintem mindenen fog tudni (kivétel lehet persze egy rosszabb alu anyag vagy szinesfémek)

J-Steel

Az alacsony széntartalmú acél könnyebben meghajlik (és úgy is marad). Ezért az az érzésem, hogy csúccsal kitámasztva a közepén nem lesz az igazi a menet, és lehet hogy érdemes kisebb fogásokat venni, vagy bábot használni. Jól gondolom?

xb423syzt

Az tény hogy könnyebben hajlítható, de nem közvetlenül ez okozza a gondot. Hanem hogy túl lágy az anyag, pl. a késen élrátét keletkezik. Ezt a magasabb fordulattal lehet ellensúlyzoni, de menet esztergálásnál ez pont problémákba ütközik.

J-Steel

Erről jut eszembe, alunál ez az élrátét még rosszabb, mert a nyomástól felkeményedik, és a puha alut rendesen szántja azzal az alakkal.

xb423syzt

Megoldható a menet S235-re, minden gond nélkül. Csak valószínűleg a menet felülete "töredezett" lesz, főleg ha kezdő vagy a késköszörülésben. Tehát azt szerintem kiábrándító lenne mikroszkóppal nézni :)

ndpkrup8z

Üdv  
  Röszkén próbáld meg.Ha rám csörögsz adom a telefonszámukat.
  Korrektek, telefonon lerendeled,a megadott időben viszed.
  Kisebb mennyiséget is adnak.

dig2r7b0g

Az alut menetvágáskor kend petróleummal meg, eltűnhet az élrátét.