Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ysc3kmx9v

Én már javítottam nagyon elkopott gépet, de  megszenvedtem. Akkor az ágy és a keresztszán is meg lett köszörülve, a hossz szán aljából is ki kellett munkálva, ez után textilbakelit ragasztva, minden bemunkálva, a végén döbbentem rá, sokkal jobban jártam volna, ha kicsit több pénzért veszek egy jobb gépet. Nem győzöm az óta hangoztatni, jót, vagy semmit. Az aránylag kis kopással még együtt lehet élni, pótolhatja a szakmai tudás a gép hiányosságait. Sokan azt gondolják, hogy vesznek egy olcsó, lerobbant gépet,és fel tudják újítani, de ez nem sikerül az esetek nagy részénél.

6rk75uezn

Hostya!!
Te nagyon el vagy tévedve,el sem tudod képzelni hogy mennyire.
Arra amit irtál inkább nem is reagálok.
Látom értelmes hozzászólás helyett még mindig a sértődött ovodás szintet hozod velem szembe (is).
Én nem,én inkább nem reagálok arra amit irtál,lenyelem a hülyeségedet és olvasom azok az emberek!hozzászólásait akik tényleg a tapasztalataikat osztják meg ezzel segitenek a másikon.
Van egy pár:Csuhás,Szalai György stb
Te nem ez az ember vagy!
       Ettől függetlenlenül én kivánok neked minden jót!!

Üdv:Laci.

6rk75uezn

Persze hogy meg kell vele szenvedni!
Most erre amit irtál tudnék olyan ellen példát,sőt példákat mondani hogy lehet el sem hinnéd,persze nem hülyeséget irtál,van bizony alapja.

6rk75uezn

NAGYON szépen köszönöm azoknak akik hasznos hozzászólással bármilyen módon segitettek.
Megmondom őszintén hogy egy két ember miatt ezt mégegyszer nem teszem,kár volt.
Van itt egy két tapasztalt ember de van aki mindig elcseszi ezt a jó kis fórumot,nem csodálkozom,ilyen mindig is lesz.
Kérdésemre kaptam választ,gyüjtöm továbbra is a tapasztalatokat.
Téma lezárva,mindenkinek minden jót!

jani300

Összefoglalnám amit én látok a hozzászólásokból .
A géped ágyazata alapjában véve használható , szakmai tudással lehet pótolni azt a viszonylag kisebb kopást .
Egy kisjavítás ráfér az ágyazatra , át lehet hántolni,megfelelő szakértelem birtokában . A hosszán alá valószínűleg nem kell tenni semmit , ez már nagyobb gép lehet simán elbírják a gyári hézagok ,azt a pár tizedet .
Kérdeztél , valószínűleg ez a megfelelő válasz .
Na most hogy mit fogsz tenni , az ugye csak rajtad múlik .
Igazán sértő beírást én nem láttam .
Erőlteted az ágy köszörülést , hát rajta ,nem fog senki megakadályozni benne . Nem kell senki tanácsát megfogadnod , én sem tenném . De azért el szoktam gondolkodni azon amiket itt írnak ,nálam esetleg nagyobb tapasztalattal rendelkezők . Besértődtél megint ,pedig sok infó van a hozzászólásokban , azt érdemesebb nézni .

7cim5mm0

Olvasva az ágyazat felújítás témát, azért bíztatnám Lacit azzal, hogy páran nagyon el vannak tévedve.
Vitatkoztatok olyan dolgokról, mint pl.: a kopás mértéke, holott az sem lett egyértelműen kijelentve, hogy az a 3 tized milyen irányban, melyik felületen annyi amennyi. Ezek után becsülgetni, hogy az csak századokat jelent-e, értelmetlen.
Azt megjegyzem, hogy ha köszörülni viszed az ágyat, jól gondold meg, hogy hova viszed, én láttam egy pár nagy nevű cég munkáját, és sajnos volt ahol mm-es nagyságrendű, javíthatatlan hibákat okoztak.
A hántolást meg lehet tanulni, sok sikert hozzá, de készülj fel, hogy nagyon idő, eszköz, és nem utolsó sorban türelem igényes. Azzal, ha a kopást eltünteted, és az ágyazat egyenes lesz, még nem feltétlen vagy előrébb.

jani300

Vitát nem láttam .
A kopással kapcsolatban arra gondolsz hogy a vezetőprizma belső fele jobban kophat a terheléstől  ?
Úgy azért valóban más a helyzet .
Az ágyazat egyenességét én úgy értelmezem , hogy az eredeti síkkal párhuzamos .

4g68ngash

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni:

Ha van valakinek EMU-250-es futóbábja, kérem mérje meg a anyagot tartó részek által bezárt szöget.

Köszönöm a segítséget.

Üdv,

ywathzay

CBN-el hogyan kell hőkezelt anyagot esztergálni? Kis fogás, nagy sebesség?

svejk

Igen, hasonlóan a kerámialápkákhoz.
Hűtést általában nem igényel, de fontos, hogy ha hűtöd akkor folyamatos legyen a hűtőfolyadék.
A megszakított felületet és a hirtelen fogásvételt nem nagyon szereti.

AlbertR

Sziasztok!
Keresek jó állapotú 3 pofás 120mm
eszterga tokmányt szerelhető puha
pofával, cserélhető pofa garnitúrával.
Választ privát üzenetben kérem.
Köszönöm! Üdv: AlbertR

zczzn9622

Sziasztok.
Lenne valakinek TUM 25-ös esztergához gépkönyve?

svejk

M12-es belső menethez léteznek váltólapkás kések?

9pk59nuy

Igen, lehet kapni. Én nemrégen vettem kést és lapkát ami 10mm-es belső menettől jó 0.5-1mm menetemelkedésre.

Lelőhely: Kőbányai út Fairtool.

m8zmkic73

Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni esztergálás témában.
Egy átmérő 12-es rúd végébe szeretnék egy O gyűrű fészket esztergálni. Mivel nem ez a szakmám, ezért nem tudok kést köszörülni, így lapkás késekkel szoktam dolgozni. Az O gyűrűnek 10x1, vagy vastagságban az alatti gyűrűre gondoltam.
Egy hozzáértőtől kérdezném:
- létezik-e ilyen lapka
- Ha nem, akkor küldenék egy HSS hasábot, abból kellene a feladathoz megköszörülni a kést.
Ha van olyan Valaki, aki tud ebben segíteni, szóljon.
Köszönöm szépen.