Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svager

Ha nagy a kopás a lakatszekrény és a szegnyereg is lentebb kerül vagy nem?

ra8nsmk6w

De! És az akkora szivás, hogy jobb elkerülni

jani300

De , igen :)
Akkor sem a műanyagozás az eredeti állapotra való visszaállítás . Komoly szakembernek tartalak ,van még két módszer legalább , amit régebben alkalmaztak .
Az egyiket akkor elárulom :( Lejjebb kell fúrni a vonó vezér orsó házat . és a norton házat .

jani300

A szegnyereg egyébként , csak a saját kopása miatt kerülhet lejjebb . ha rendesen végig dolgozzák az ágyat .

svager

Sok mindent bevállalok,de ezt még nem próbálnám ki.[#nevetes1]

Csuhás

Pedig azt mondják jobb csúszópárt alkot a gyanta és az eredeti öntvény, mint a két öntvény. Van egy csomó videó a neten, láthatóan profi technikában is használják a felöntést és utána a hántolást. Most hirtelenjében csak ezt a videót találtam: videó

jani300

Az ean-om így van felújítva .  Mielőtt még rosszat gondolnátok , így vettem már . De akkor sem értem miért kell egyből felújítani egy első esztergát .
Pláne a másodikat ! Na de ebbe ne menjünk bele .
Egy jó esztergályos tudása sem mindig elég egy felújításhoz , az nem hobby kategória !

jani300

Tudom . Csak túl sok felragasztott kutyagumit láttam már lesni . A véleményemet írtam ,nem mérvadó , csak nekem .

svager

Valószínű nem megfelelő volt ragasztás,vagy nem elég gondosan jártak el a felület előkészítésénél.

jani300

Vagy csak évekig használták ,termelésben .
Most egy hobby esztergánál persze nem sok jelentősége van , azt elfogadom .
Azért semmi gyakorlat nélkül nekimenni egy felújításnak nagy bátorság akkor is .A javítás , tisztítás az más persze .Azért az ágy két síkját egymáshoz , és a prizma két oldalát még ellenőrizni sem lehet egyszerű , de valószínűleg én vagyok túl béna .

6rk75uezn

Ne félj,kérdezz nyugodtan :)
3 tized kopásom van,a szegnyereg pályán pedig 4 század.

jani300

Kösz !  A következő kérdésem , mit jelent ez egy próbaesztergálásnál, átmérőben , mondjuk 100 mili hosszon ?
Azt kérdezzem meg miért nem vettél jobb gépet , kicsit drágábban , ha evvel a kopással nem tudsz együtt élni ?

Csuhás

Ekkora ágyazatkopás pár század átmérő hibát okoz ha ceruzát esztergálsz, egy kicsit nagyobb vason pedig század alatti lesz a hiba. A kopás inkább a berezgési hajlamot fogja növelni szerintem.

jani300

Az anyag átmérője sem mindegy .
Tehát akkor átmérő 60-80 as anyag esztergálásánál .
Gondolom nem átmérő négyes cuccokat esztergálsz az E400on szériában .

jani300

Na , akkor ugye nem véletlenül kérdeztem :)
Nekimennél felújítani ? Én biztosan nem.