Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Petitking34

Üdv!

Ezeken a gépeken mindegyiken van kuplung és azzal lehet irányt váltani. És az enyémen ki van vezetve az automata csillag-delta kapcsoló helyet egy manuális de nem is nagyon van átkapcsolva deltába soha. Nekem viszont C11A gépem van és sehol nincs hozzá gépkönyv. Az annyiban tér el ettől hogy kisebb átmérő fordul el az ágy fölött és a főorsó áteresztés csak 35 mm.

szabo janko

Az enyém C 18 m , agyon se lehet ütni. Ezen kb 600 forog el a híd felett és 1500-as a Gábor látta. Üzem közben 65 fokig felmelegszik a főorsó ház, jó fűteni is mert jó nagy vas.
Az ágya hőkezelt így szakszerű használat mellet sokáig bírja.
Felső kuplungos. menetelésnél ott állítod meg a kifutásnál ahol akarod. Jó gépek. Gépkönyvem sajnos nekem sincs.

ecp4rs0md

Üdv!  Köszönöm a segítséget, neked mekkora biztosítékod(A) van amiről megy?

ecp4rs0md

Üdv!  Köszi, akkor lehet megveszem. [#circling]

Petitking34

Üdv!

3X 16A csak amióta ki lettek cserélve azóta deltába sem csapja le pedig a régiek is teljesen ugyan olyanok voltak mint a mostani.

Miki2

Bocsi!
Az E400 esztergának is van kupplungos változata.
Ezek a teletalpas gépek.
Leánykori nevük E400-E

hostya

"Az E400 esztergának is van kupplungos változata."

Igen van. DE..!

Az E400-nál az ékszíjtárcsában van a (röpsúlyos)kuplung.. a lágyabb indítás miatt..

A Bulgárban meg az orsószekrényben van kettő.., és ezekkel a kuplungokkal, a kapcsoló kar állástól függően lehet indítani a főorsót előre, vagy hátra...
A motor folyamatosan forog.

7cim5mm0

Tévedés, a hajtóműves kivitelek ugyanúgy működnek mint a bolgár.

jani300

Üdv ! Biztosan igazatok van . De a  "hajtóműves kivitelek"
megfogalmazás ,így nem túl szerencsés .

hostya

Nem tudom mit (melyik típust), kellene "hajtóműves kivitel"-nek tekinteni..  -mindegyiknek van hajtóműve-

Amit Miki2 említett "teletalpas" változatú E400-assal is találkoztam  már, (igaz, nem dolgoztam rajta..)de azon is csak  a 'szokásos' röpsúlyos kuplung volt.

Persze ettől még létezhet olyan E400, ami úgy működik mint a Bulgár C11A, de én még nem láttam olyat.

ecp4rs0md

Még én sem láttam olyan E400-at ami úgy működött mint a C11-es. Esetleg valaki a TOS S32-est ismeri?

ysc3kmx9v

Olyan E 400-as esztergával ahol a meghajtó motor állandóan forog, még nem találkoztam.

ecp4rs0md

TOS S32 véleménye valakinek?

49db863y8

Az E-400-M öntvénylábas eszterga az olyan.A főmotor állandóan forog és  két elektromágneses tengelykapcsolón keresztül hajt rá a főorsóra,vagy előre forog vagy hátra.Ennek a megoldásnak menetvágáskor van nagy előnye ,mert nem a főmotor forgásiránya változik és igy nem terheli a hálózatot.És ezzel a tengelykapcsolóval nagyon finoman lehet működtetni a gépet pl.zsákfuratban való menetvágáskor.

jani300

Megkérdeztem ismerős gépkereskedőt , nemrég adott el egy állandóan forgó motoros E400 at .
Tehát valóban létezik .
Elhittem hogy van , de még én sem hallottam róla hogy így is készítették .