Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Nekem is ilyen van.
Ezt a gépet nem kell lefogatni sehová!
Csak leteszed valahová a műhelyben,és ha nem billeg, akkor kész.

xgn8p4wk5

Köszönöm a segítséget! [#vigyor3]

ubk3j5b

Szia!

Nem tud lifegni az henger, mert a csavaron amivel felfogatod a házra van egy kontraanya. Beállítod a csavarral a megfelelő működést (előtolás kapcsolását) és lekontrázod az ellenanyával.

Csuhás

Egy érdekes megoldású késtartó: QCTP Ha valaki készít magának akkor ez is megfontolandó kialakítás. Előnye és talán hátránya is az hogy egy karral rögzíthető elfordulás ellen és a betétet is ugyanaz a kar fogja meg.

bundyland

Szia !

Elöször is üdv a forumon.
De attól sajnos tud mert amiről te beszélsz az még jobbra van attól (a kontraanyás csavar) és azzl a körmös kuplung közti hézagot lehet beállítani.
A rugós hengert egy belsőkulcsnyílású csavar húzza oda a szánszekrény előlapjához.

ii5d35wcx

Szia!
Én saját magamnak csinálok géptalpat . 100mm átmérőjű csőből
levágva  25mm magas karika, majd lezárva Lv 5mm tárcsával.
Szárnak 12 14 vagy 16mm-es menetes szár. Gumibetétnek a krokodil emelő pogácsáját használom. Nekem bevált. Az egész
kijön 1600 ft/db. Ha kereskedésben veszem kb 7-8000 ft.

ywathzay

Ilyen gumipogácsát hol tudsz venni? Én 30mm vastag gumilemezt vettem, és abból vágtam ki betéteket, a többi részét hasonlóan oldottam meg, csak önbeálló szárral.

bundyland

bundyland

ii5d35wcx

Én innen vettem. Igaz tavaly akkor még 1000 ft/db.

http://www.szigabt.hu/szerszamok/gumibak.html

J-Steel

A menetes szár bele van hegesztve a lezárásba?
Azért kérdezem, mert a sokszáz kiló itt találkozik és a rezgések is itt adódnak át a guminak, továbbá a teljes súly itt van jelen 24 órában, akkor ennek jónak kell lennie.
 Kicsit csodálkozom is, hogy ezen a M12-es vagy M14-es meneten nyugszik az egész gép.

ii5d35wcx

Igen bele van hegesztve.A szár mérete függ a gép súlyától.
Egy 1500-2000 kg körüli gépnek általában négy láb elég .
Az én esztergámon hat láb van. A képen a marógép 780kg kg +
tartozékok satuk, osztófej stb még kb 100 kg.

Ha beszintezted az alsó anyával és lekontrázod a felsővel ,
akkor a "Himaláját" is elbírja. Ha kiszámolod meglepődsz , hogy egy pl. M8 as csavar mit " kibír". Vörös Imre: Gépelemek c.könyv. Csavarmenetek szilárdsági méretezése.c fejezet

ywathzay

Kösz, és Bundylandnak is.

J-Steel

Én is pont most készítek gépvázat négy talppal.

M12-es csavar lesz a lába.

Én most nem a talppal kapcsolatban teszem fel a kérdésem, hanem annak gépvázhoz rögzítésével.

A kérdésem az tehát, hogy a váz aljára hegeszteni fogok egy kb 10mm vastagságú laposvasat. Ezt még heg. előtt átfúrnám, ide megy majd az M12. Vágjak-e bele menetet, vagy sem? Kinek mi a véleménye? Anyát tenni fogok alá is és fölé is.
 Egyet kifúrtam 12-es fúróval próbaképpen de lötyög benne a csavar.

Gépipari Szolnoknál láttam a egyik lentebbi képen az oszlopos fúrónak is volt lába, annál biztos vagyok, hogy nem volt benne menet, mert nekem is ilyen fúróm volt, és nem tudtam volna megcsinálni.

Csuhás

Ne tegyél bele menetet. Semmi pluszt nem ad, de sérülékeny lesz.