Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

A hajtást megoldottad ? Milyen motor viszi ?
Látom most a szivattyút alakítod át .
Szeretheted bütykölni . De nem cseszegetlek , csak kicsit furcsa hogy semmi sem jó .

6rk75uezn

Jani,nem tudom mi a bajod.
1.Eleve nem vagyunk egyformák,engem zavar ez a (halknak nem nevezhető) kattogás.

2.Megvettem a gépet és A-tól Z-ig átnézem felújitom (nem csak festés)

Egyszer rendbe teszem tisztességesen és nem kell hozzányúlni sokáig.
Sajnos nincs 1,6 millám hogy meg vettem volna egy olyan gépet amihez egy csavarhúzóval sem kell nyúlni.

Az enyémen meg van a naggya takaritás,motortér kitakaritva/megfujva,motorcsere is megvolt,orsóház kitakaritva,összes csapágy kicserélve.
Holnap takaritom a szánszekrényt,fris olaj stb.
Közbe intézem a tusirlécet és hántolom az ágyat.
Ezután jön egy festés és kész a gép,tudom hogy pontos/szép és rendbe van,ez nálam igy megy.
Bocsi.

jani300

Sok sikert , remélem jó lesz .
Arra azért kíváncsi vagyok mi kattog , mondtad másik gép nem csinálja . Nem ismerem az E400 at ,nem tudok hozzászólni . De most beugrott a szomszéd E400 akkal foglalkozik , megkérdezem , biztosan tudja . Csak üzletre javítják , de ismeri ezt a gépet .

6rk75uezn

6rk75uezn

Oké,köszi.
Megkérdezettek 90%-a szerint kattog.
Mint pl ez

jani300

Egyszerűen csak bosszant ha nem értek valamit .
Az autó vezérműtengelye is akkor kattog , ha túl nagy a hézag a himba és a bütyök közt . Arra gondolok hogy nem tud eléggé visszajönni a dugattyú , mire újból odaér a bütyök .
Ez lehet sok mindentől , gyenge rúgó , sűrű olaj , keresztmetszet csökkenés stb . Már kíváncsi lettem :)

ywathzay

"Lehet hogy hülye vagyok, de okos nem!"
Mi van akkor ha kattog?? Olajat szállítja? Ha a válasz igen, akkor minek piszkálni?

ebalint

jani300

Szia ! Megkérdeztem a szomszédot . kb 30 ilyen gépe lehetett ,nem kattogott egy sem .
[#nemtudom] ezt mondta .

bundyland

Én rendeltem egy ilyet.
LINK

Végül nem ez került be, de ez kis méretű, kezembe elfér.

6rk75uezn

"Ez lehet sok mindentől , gyenge rúgó , sűrű olaj , keresztmetszet csökkenés stb . Már kíváncsi lettem"

Jani,rugó nincs sehol,az olaj abszolult nem sűrű (Tcl-46),
A nyomó ágba ahol 180 at vissza kanyarodik a cső kis iven ott van egy kis horpadás de nem vészes szerintem.

Igen a lógásokra is gondoltam,de szerintem nem az okozza.

Képzelj el egy 35-40 mm es átmérőjű tengely részt ami 20 mm szélességben el van tolva a középpontból,marad a kör keresztmetszet csak épp nem centrikus (mint egy főtengely),ezen van egy bronzgyűrű acélházba,ezen az acélházon van egy kiálló rész amire egy kis csapocskával van feltéve a kis dugattyú,ennyi.

6rk75uezn

Köszi,ez érdekes.

6rk75uezn

Na ez tetszik!!
Fogaskerék szivattyú,ha eladod már meg is vettem!!

bundyland

Eladnám , de nem túl barátira jött ki a vége, kiszurta a posta és ÁFA vám került rá. ~16eFt. :-(

6rk75uezn

Hát ez tényleg nem valami barázi :(