Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

bundyland

Na mindegy ha kell tudod hogy van.

6rk75uezn

bundyland

Egyébként az eredeti szivattyú szerintem keveset szállított
mert a norton szekrényhez menő kis csövön alig folyt oda olaj pedig annak a tetején van vagy 20furat. Ez volt  a másik ok amiért kicseréltem.

Csuhás

Nem ismerem az e400 gépet. De nem oldaná meg a szivattyú zörgést ha a dugattyú alá tennél egy nyomórugót a hengerbe?

6rk75uezn

Neked akkor most milyen van?

Nekem a gyári pumpa jól nyom,a nortonnál lévő kis csövön kb 3 csepp/mp amit produkál.
Hát ha 20 nem is de 10 biztos.

bundyland

Szerintem amíg az E400-ban rendben van a szivattyúval minden nem kell piszkálni, viszont ha gond van már vele
nem szabad javítani cserélni, hanem azzal az energiával kiváltani egy korszerübbre.

jani300

Rendben ,már értem hogyan működik .
De mitől zörög ?
Beindítottad mielőtt elkezdted szerelni ?

bundyland

Esetleg így könnyebb.

jani300

Köszönöm ! Picit gondolkodni kellett mire megértettem .
A pici ,pilinszka ,nudli , alul méretezett csapszegre tippelek .

bundyland

Lehet, most így hirtelen nem emlékszem, de én eltökélten ki akartam váltani így a hibakeresés/megértés -re nem szántam időt. Szerintem nem szabad rá időt pazarolni. :-)

jani300

Ez egyszerű mint a faék ! Nyomni lehet a lapolt rész nyom .
De ha kikopott a kis furat , esetleg a csap is kopott ,akkor felfele húzáskor a dugó lent marad valamennyit , és nyomáskor odakoppint a hézagnak a "hajtókar ".
Tiéd kopogott ? Nem néz ki kopottnak .
Nekem egy  kis gyalun kopogtat a kulisszakő , de úgy marad :)

bundyland

Nekem innen a forumról vásárolt komplett hidraulikus egység.

A csepegés nekem nem jó mert ugye ott sok furat van ~15
és az első páron lefolyik és a többi lyukhoz nem is ment olaj. most nyomja rendesen(elárasztás) :-)

Olcsó pumpa

bundyland

Nekem inkább puffogot, de amikor megláttam hol van, mennyi munka azt szerelni ha bármi van, kevés olajat szállít(szerintem) én el is vetettem mindent ami ezzel kapcsolatos, ezt is el fogom adni.

Az enyém még talán nem kophatott meg mivel az egész gép nem volt régi és lehrcolt sem és eredeti állapotú első tulajtól.

6rk75uezn

6rk75uezn

Érzem mire gondolsz Jani,olyannyira hogy én is gondoltam arra hogy ha a bronzgyűrű nem kopott akkor az a kis csapocska kopott,kissé kopott 2-3 tizednyit és ahogy mondod minden egyes fordulaton odakoppint neki.
Csuhás azért irta szerintem a dugattyú fölő rugót verziót.

Ez a kis csapocska jó ha van 5mm,lehet egy próbát megérne és csinállni bele egy 6,5 öst,a többi részt pedig átfúrni.