Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

J-Steel

De lötyög benne a csavar!

Csuhás

Te írtad hogy alá, fölé anyákat teszel, nos húzd össze őket! :--)))
Saját gépeimnél csak alul van anya, de az egy csavarra eső pár száz kiló miatt stabilak maradnak ( Még a gyalugép is pedig az szeret billegni )

ii5d35wcx

Nem baj ha "lötyög"! Az a jó, mert nem feszül. Azért van a gép talpa alatt is alátét és anya ,hogy azzal beállítod a vízszintet.A géptalp fölötti anyával meg "lekontrázod".

A marógépnél és a fúrógépnél:

ubk3j5b

Szia!

Igazad van, elnézést!

js44ksuki

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy eu400-as esztergához elég 4db géptalp vagy kell 6db? Vannak géptalpaim viszont azok 500kg/db rezgéscsillapítós viszont ha abból teszek alá 6db-öt az nem sok? Illetve valaki tudna segíteni gépkönyvet keresek ehhez a típushoz, de nem találok sehol. Válaszokat előre is köszönöm.

bundyland

Hali !

Nekem van gépkönyv.
Enyém 6 lábon áll és 1000-es.

ywathzay

Biztos nem elterjedt típus, de ha az ágyazata rendben lenne, -felépítéséből adódóan- brutális teljesítménye lehet.

js44ksuki

Szia! Megbeszéltek szerint küldöm a képet a lakatszekrényről. Próbáltam úgy fotózni hogy lássad a rugós feszítést.

bundyland

Szia !

Köszönöm!!
Viszont lehet nem látom jól, de szerintem nálad sincs teljesen odahúzva az előlaphoz a hatlapfejűvel.
Mintha ott még lenne ~10mm.
Viszont a réz olajcsö nálam másképp van.
Felűl vizszintesen megy és 2-3 helyen olajoz így, szerintem nálan nem a helyén van. Persze aztán lehet csak rosszul látom.

js44ksuki

Szerintem még több is mint 10mm van az előlap között. Nem mérte meg. Nem biztos hogy az enyém gyári megoldású cső. Viszont ki kell valamit találni mert ez így nem jó se neked se nekem előre nem olajoz semmit.

AlbertR

Sziasztok!
Keresek jó állapotú 3 pofás 120mm
eszterga tokmányt szerelhető puha
pofával, cserélhető pofa garnitúrával.
Választ privát üzenetben kérem.
Köszönöm! Üdv: AlbertR

dz7ssc2ac

Tisztelt Tagok!

Alkatrészek esztergálását vállalom, nagy pontosságú, C-tengelyes, hajtott szerszámos CNC géppel. Egyedi gyártást és széria munkát is. Maximális munkadarab méret: átm.300mm, hossz 400mm. Normális árakon dolgozom, rövid határidővel. Rajzot, elképzelést e-mailben várom: tamaslajosmezes@gmail.com

Köszönöm!

KoLa

Van itt ez a videó japánból! a kisöreg' töltőtollakat gyárt.
Aki szeret esztergálni az sok, kis trükköt láthat itt!
Nekem a menetvágás tetszett a legjobban kézi esztergakéssel!!!
Na és a patronos befogó működtetése.
Valamint a pe...de arra majd rájöttök ha végig nézitek!
Koto

svejk

Nem hinném, hogy meggyőzhető lenne a kisöreg bármelyik művelet megváltoztatására. :)