Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Persze,tudtommal minden telitalpas e400 as ilyen.

6rk75uezn

Ha jól tudom van itt a fórumon olyan emberke aki csinállt magának köszörű alkalmatosságot a gépe ágyának köszörüléséhez.
Nem tudom már ki volt az,ha olvassa kérem irjon.

Miki2

Teljesen igazad van.
A betűjelzésre rosszúl emlékeztem, a gépkönyvet meg lustaságból nem néztem meg.
De képzeljétek, az én E-400 gépemen még villám (gyorsjárat) is gyári felszereltség.
Igaz, ritkán használom, mert kényelmetlen a kezelése.
Úgy működik, mint az EU500-as gépeken.
Hossz, vagy kereszt előtolást kiválasztani, bekapcsolni, és a megfelelő irányba a gombot nyomni.

6rk75uezn

Hallottam már erről!Azért ez hasznos dolog hosszú menetek készitésénél.

jani300

Ezt most megint nem értem :)
A villámjáratra gondolsz ? Az a vonóorsóval menne .
[#fejvakaras]

zozo

Igen, anno a cég E400-asa is elektromos kuplungos volt, évente el is fogyasztott egyet.
Igaz autóba való motorolajból is rengeteget evett [#nevetes1]

7cim5mm0

Közben a többiek már leírták.
Ha az orsóvégződések kialakítását is figyelembe vesszük, akkor közel 15 féle változat készült az E400-asból, csak senki se figyel oda az apró részletekre... :)

6rk75uezn

Bocsánat Jani.
"Hosszú menetek"=hosszú munkadarabok ;)

ysc3kmx9v

László, én értem, hogy gondoltad, vezérorsóval menetvágás majd villámjárattal vissza.Nem lehetetlen művelet, ha a menetárokban pont visszatalál a kés, de a sok kapcsolgatást ami ezzel jár valószínű, hogy nem éri meg.

t86pdbp6a

Sziasztok!

Állítólag van egy weboldal, ahol cégek kínálnak esztergálandó munkákat, amit "bárki" megcsinálhat és ki is fizetik.

Valaki erről tud valamit, vagy esetleg egy címet?

Válaszokat előre is köszönöm!

6rk75uezn

Na igen,ott még hasznosabb lenne,de nem akaszthatjuk szét a lakatanyát.
Azért az sem rossz ha pl 5-800mm t nem kell végigtekerni kézzel mindig mert ugye vannak nagyobb darabok pl amint venni kell vagy 10 fogást.

6rk75uezn

Félve de gelteszek egy kérdést,előre kérek mindenkit hogy ebből még véletlen se alakuljon ki vita.
Biztos hogy volt már ez téma de ketesgettem a témába de nem igazán találltam semmit.
Szóval ki mivel ragasztaná fel a hossz szánját?Látom az oroszok nagyon szeretik a teflont de el deformálódik ahogy hallom,vagy bronzlemez?bakelit meg állitólag eleszi az ágyat,szóval most gyüjtöm a tapasztalatokat és hogy ki melyiket látja jobb/tartósabb megoldásnak.

jani300

Félve ,de én is kérdeznék egyet . Mekkora kopást mértél az ágyon ?

Csuhás

Magam talán bronz lemezt használnék. Profibb megoldás kiönteni  direkt csúszófelületnek készített műgyantával ( diamant moglice ) vagy venni csapágyboltban felragasztható teflonos csúszófelületeket. Ezek közül eddig a bronz lemezt használtam igaz azt is csak satu javításkor

jani300

Röviden válaszolok akkor a kérdésedre is . Én semmit nem tennék alá . Nem tetszik az alápakolás. Öntvény csúszik az öntvényen ügy van kitalálva , úgy jó . Van más megoldás is ! Macerás ugyan , De ha felújítás akkor legyen jó .
Nekem furcsa hogy miért vesztek meg halálra kopott gépeket . Egy hántolás után viszont semmit nem kell alápakolni , általában .
Nem véletlenül kérdezem mekkora az a kopás .