Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

"Így szoktuk csinálni" mondaná

6rk75uezn

Pár db ot lenyomhatott már az öreg mester ;)
Láttátok mennyibe kerül egy ilyen toll?
Nem tudom ez a pénz mennyit jelenthet Japánban de nem olcsó az a 63ezer ft nak megfelelő.
Olyasmi amit csinál a videón 20 ezer de a legolcsóbb az csak 7500ft.
Ügyes,szép tollakat gyárt. (Kedvet kaptam hozzá) :)

Szalai György

Elképesztő a fa tokmány egyszerűsége.
Első nézetre fel sem fogtam.

KoLa

Olyan ez mint, a bűvésztrükk!
Ha már tudjuk a megoldást akko' egyszerű.   .nek látszik!

Csuhás

Jónak látszó gépek jó áron eladó E2N

xgn8p4wk5

Üdv!
Valaki tudna abban segíteni, hogy milyen köszörű kővel lehet vídiát köszörülni normálisan?

Előre is köszi!

jani300

A szürke  kő töri az éleket ,picit . De viszi . Gyémántos kő az vágja . Avval lehet utánköszörülni , vagy csak azon élezni . Fordítva kell a gyémánt kövön köszörülni az élet , hogy ne rongálja az  él a kő kötését , úgy tudom .

gab27

Zöld (SiC) kővel már lehet koptatni, de ahogy írták is, könnyen éltöréseket okoz. Arról nem beszélve, hogy egyáltalán nem gazdaságos és egészségügyi szempontból sem jó ötlet. CBN-nel szintén - valószínűleg - kivitelezhető a feladat, de az is nagyon gyorsan kopik tőle. WC-hoz gyémánt való.

A korund (bármilyen formulációban és kötésben is legyen) gyakorlatilag alkalmatlan erre a célra.

ysc3kmx9v

Amit én használok esztergakés élezésre. Két DB két korongos köszörű, az egyiken van  a zöld szilíciumos kő,és a gyorsacél, acél megmunkálásához való kő.A másik köszörűn van a gyémánt. A gyémánt kímélése végett csak a végső besimítást végzem gyémánttal,és akkor finom éle lesz a késnek, ami szépen forgácsol,és sokáig megtartja az élét.Gyémánttal csak kemény fém kést simítok, gyorsacélt nem.

Csuhás

Ha valakinek csak egy köszörűje van az fogjon fel egy gyémánt fazékkövet az egyik korong mellé, és a burkolatot vágja ki ott plusz egy asztalkát érdemes még odafaragni.
Egy kicsit el kell szórakozni hogy ne üssön a gyémánt, de azután a korong cseréig jó lesz.

sanyi84

Kövezzetek meg de én simítottam szalagcsiszolón gyorsacélt, vagyis kombi gép szóval a tárcsa részt is használtam ,fontos ragasztott és nem tépőzáras a tárcsás rész. Ha a sárga követ gyémánt lehúzóval is besimítja az ember még jobb az eredmény. De sima kőlehúzóval is lehet jóra simítani.

xgn8p4wk5

Köszi a segítséget!

ecp4rs0md

Üdv! Ismeri valaki a Bulgár C11MT típusú esztergát?

ANTAL GÁBOR

Remélem nem fogok mellé .. És jól írom hogy ismerem ( zöld és felső kuplungos ) Meg van a gépkönyve és ha akarod fotót is tudok csinálni magáról a gépről   Azt hiszem a
19 me / cool az csak közelítőleg mehet ( 18.6 ra emlékszem )

ecp4rs0md

Szia!  Hát nagyjából ilyenről lenne szó. Mi a különbség az MT és az MB között? Irányváltást a motor vagy kuplung csinálja mert azt látom,hogy 5,5Kw-os a motorja, talán kuplunggal még elmegy, de ha motorral vált irányt mint az E400, akkor kevés hozzá a 3*C16 Amper.