Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem semmi !
Csak miért kacsázott annyira a központ furat ? [#whatever]

000000000

Volt egy ilyen eladó EKM200-as

https://www.ekm-200-gyemant-keses-finom-eszterga-felujitott

Eléggé patika kinézetre sikerült a felújítás.

s7manbs8

Ezzel szépeket lehetne barkácsolni a sufniban. :)

Motoros

9.30 -nál mutatja hogy a tokmányon el tudja állítani a tokmány tengelyvonalát a gép tengelyéhez képest. Ez nagyon hasznos lehetőség sok esetben. Elállította és úgy maradt, nem órázta vissza.....szerintem.

xgn8p4wk5

Üdv!

Most készülök alapot készíteni a gépemnek és azt szeretném kérdezni, hogy ki hogyan fogadja le az alaphoz a gépét?

Előre is köszi a segítséget!

Csuhás

A sajátom gumibetétes géplábakon áll, és a saját súlya szorítja le. Eddig még elég volt az a 700 kg. Ráadásul mivel élég magas vagyok ezért a lábak alatt egy egy sárga keramit tégla is van.

Miért akarod lecsavarozni? Könnyen el lehet húzni vele a gépet, és környezetnek átadott zaj is több lesz.

vjanos

Nem tudjuk mekkora a gép...
A 120 kilós Ferm-em sokkal jobban viselkedett betonra csavarozva, mint csak úgy letéve :D

xgn8p4wk5

EU 175/1000-es gép. Könyv szerint a "bruttó súlya kb 2885kg" Egy képet kérhetek arról a gumibetétes géplábról?

jani300

Az UF 222 nek pl azt írja a gépkönyve ,hogy az előre bebetonozott rögzítőcsavarokra kell tenni a gépet , kiszintezni , és utána kiönteni híg betonnal .
De 6 db 500 kilós géptalp is megfelelhet , az eu hoz .

jani300

Csuhás

Az esztergám konkrétan négy ilyen géptalpon áll.

xgn8p4wk5

Akkor öntsem ki a megfelelő alapot és tegyem ilyen géptalpakra?

J-Steel

Mekkora a menet átmérő ennél az esztergánál?

Csuhás

M14    ( E2N gép )

KoLa

Szia!
Ettől a rugós feszítőtől jobbra van egy támasztó csavar M8-as menet,no ennek a ki-be csavarásával sokat tudsz finomítani a működésén!
Én sem értem!de a rugófeszítéssel és ezzel az ütköző csavarral elég jól be lehet állítani!