Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ysc3kmx9v

Sokszor kell dolgoznom futóbáb használatával, olyannal is mely tulajdonképpen nem más mint egy vezetőpersely. Ez fajta támasztás a hátsó késtartó használatát is lehetővé teszi. A hátra irányban forgással nem szabad esztergálni hagyományos esztergagépen, aki elgondolkodik kitalálja, hogy miért.

ii5d35wcx

Gépfelújítás közben , hogy ha megszomjazok!

Ezt is "felújítom". A Jófogáson vettem 3000 ft.

Felpolíroztam, lefestettem, új gumialkatrészek.

Így lesz " ócska gatyaszárból , új túrós zacskó".

Üdv: Sanyi

6rk75uezn

Ez igen,szép!
Egy ilyen szépségből jobban esik egy jó pohár szódaviz pl hántolás közbe.

Milyen festéket használltál a padon?
Nagyon igényes lesz (ez is)!

ii5d35wcx

Laci ! Nem szódavíz, hanem olaszrizlingből kisfröccs.
Hántolás után.

Üdv: Sanyi

6rk75uezn

Ezek jó anyagok!

Hogy őszinte legyek én is a kisfröccsre gondoltam,de mondom hántolás közbe nem szabad mert ....:)

svager

"hántolás közbe nem szabad mert"
A környékünkön három esztergályos van,pontosabban már csak kettő,a harmadik ledobta a szíjat.
Reggel addig be sem kapcsolják a gépet,míg nem itták meg a három kézigránátot meg a három sört.Aztán napközben csak szinten tartanak a fél liter vodkával...[#hehe]

jani300

Hát aki visz oda munkát... Én nem vinnék .

svager

Amelyik elhunyt az tényleg profi volt,a másik kettő na azokkal tényleg voltak gondok,ha meló után mentem soha nem az készült el amit megbeszéltünk. Meguntam az állandó magyarázkodást meg szerinte így jobb stb.. és vettem egy esztergát.

jani300

Szia ! Néhány esztergát én is vettem . Szeretek bohóckodni vele . Ha én csinálom már azért is tovább tart , mert nincsen kéznél minden , élezni ,keresni kell . (ha még el is cseszem ... )
Van profi ismerős , jól dolgozik. Az igazán trükkös dolgokat csak az anyagiak miatt nem vállalja , egy vagyon lenne , az marad nekem :)
Az italra csak azért ugrottam mert azt nem viselem el meló közben . Vagy én megyek ,vagy a piás :)

6rk75uezn

Van ilyen,de ez már durva!azt mondom én is hogy vagy piálunk vagy dolgozunk,a kettő nekem nem kóser együtt és ne is dolgozzon olyan a közelembe,majd utánna esetleg jól beba..nk ;)
Most egy ismerősöm vett egy Eu400 at,a lábaknál gránátokat és miegymást talállt :)

ann5b758w

Üdv-
Érdeklödnék,lett e a témában előrelépés.
Engem is érdekelne a dolog,esztergára,maróra, stb.
az infókat előre is köszönöm.
Szegedi

ywathzay

Antal Gábor épített már TOS Sv-re. A vezérorsót hajtja úgy tudom. A mappájában van kép is meg videó is.

ANTAL GÁBOR

Magam is hezitáltam hogy írok néhány ötletet a frissen berobbant titánnak . De aztán olvasván a segítőkész levelekre a válaszokat hagytam annyiban a dolgokat . (persze nálam a kitöltetlen adatlap is közrejátszik ilyenkor ) A végére már nem is értettem hogy mit akart a főorsóhoz szinkronizált potméterrel szabályozható  hosszelőtoló egységgel [#vigyor4]

Autotec1

A frissen berobbant titán 20+ éve esztergálgat marogat ezt azt kis kihagyásokkal.
friss szerzeményem egy E1N kicsit zajos, az új csapágyak és jó pár fogaskerék csere után is.
macerás rajta a cserekerekek miatt előtolást változtatni.
és aki ismeri a típust az tudja hogy az ütközője bizony a vicc kategóriába tartozik.
ezekre a problémákra bátorkodtam kitalálni, hogy jó lenne egy fordulatszámfüggő előtolást készíteni valamilyen motoros meghajtással.
Mivel az elektronikához nem értek ezért tettem fel kérdésem.
Szerencsére megoldódott.
köszönöm a rengeteg üzenetet amiben tényleges segítséget ajállottak fel