Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Nekem ez csak azért furcsa, hogy ezzel a nagy döggel elég lesz neked a 2.2kW, mert emlékezetem szerint te akartál 16-os keresztszán orsót szerelni az EAN-ban, mert az mennyit kibírhat.... és azért mert az 1.5kW-al bírta az 5mm fogást is.... ez sok esetben valószínűleg nem fogja, de ne legyen igazam. Robsy-nak kell igazat adjak, itt azért sok feltételnek együtt kell állnia, hogy "normálisan" lehessen forgácsolni, nem olyan mint mondjuk egy rongykoronggal polírozni, ha nem bírja a motor, teszek fel kisebb átmérőt.

6rk75uezn

Tegnap jól átbeszéltem egy taggal ezt a (eléglesz vagy nem) kérdést,neki is 2,2 kw os motor van az e400 án,teljesen tökéletesen használható ha az ember 5mm es fogásokkal akar dolgozni,márpedig én nem,leveszem 2x re.
Azért ha abból indulunk ki hogy gyárilag szerelték ezeket ,6 ossal is akkor már tényleg nem olyan vészesen kevés a 2,2kw.
Persze a teljesitmény (amit a gépkönyv ir) próbát ezzel a 2,2 kw al tuti hogy men nem birom csinállni!

Idézek:
Anyagátmérő 80mm
Fogásmélység 7mm
Előtolås 1mm!!!!
Fordulat 67/p
[#nevetes1]

6rk75uezn

"használható ha az ember NEM 5mm es fogásokkal akar dolgozni"
Bocsánat,kimaradt a "nem" szócska

6rk75uezn

Basszus,nem tudok ma irni.

"gyárilag szerelték ezeket 《3》,6 ossal is akkor már tényleg nem olyan vészesen kevés a 2,2kw.

Tényleg jó lenne egy 5 perces "szerkeszt" gombocska.

ywathzay

És a főorsó házban valamint a norton szekrényben is minden egyezik a 3.6Kw és az 5Kw változat között? Az a közel 1.5kw még nagyon sok.

6rk75uezn

Szerintem utólsó csavarig ugyan az csak egy opció hogy lehet 5,5 ös motorral is kérni.
Kicsit olyan ez mint talán egy autó tipus kijön 1,4-1,6 és 2.0  ő literes motorral.

jani300

2-3 tized előtolással viszont fogja bírni szerintem .
Az EAN on nem is volt ilyen kicsi fordulat ,ha jól emlékszem . A kés , azért nagyon perdöntő lehet  :)

000000000

Anyag: közepes keménységű Alu.
Anyagátmérő: 80 mm
Fogásmélység: 7 mm
Előtolás: 1 mm/ford
Fordulatszám: 67 1/min

Ehhez az esztergálási példához ~1572 W hasznos P szükséges.
A mellékhajtáshoz pedig ekkor mindössze ~2 W hasznos P kell![#csodalk]

ywathzay

Csak azokban az autókban a kasztnin meg a beltéren kívül általában a hajtáslánc és egyéb elemei, futómű, fékrendszer sem egyeznek.
Lehet anno a hiánygazdaság idejében a gyárban került 3 raklap kisebb villanymotor, 'azt az anyagbeszerző meg az üzemvezető rábólintott egy kis baksisért cserébe, hogy majd ezzel szereljék a gépeket. Mert ez van. A melósnak meg mindegy volt....

ywathzay

A gépkönyvben ALU van feltüntetve? Szerintem szénacél.

fisrcxuk3

Kiszámolnád ezt egy közepes keménységű acélra is ?[#taps]

000000000

Oda ~ 3-szor ekkora P kell, azaz ~4716W.

fisrcxuk3

Az alap volt a 3,6-os ,külön megrendelésre szállítható 5,5 kw-os mocival,,, ezt írja a gépkönyv.

6rk75uezn

Én is igy gondolom Jani [#eljen]

000000000

Ennél a példánál Laacika frekiváltója halálra ítéltetett a 67 rpm miatt, így ehhez felesleges kacat szerepkörben lehet eleve. Csak akkor bírhatja az Alu anyagot is, ha a motor az 50 Hz-hez tartozó névleges fordulaton fog pörögni, Így aztán ez az egész ebben az esetben csak játszadozás a semmivel, az elektronikus, haszontalan csicsával.