Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ypcjgjbma

Szép estét. Megkértek tegyem fel a képeket az eladó E 400-ról. Az tulajdonos: Szabó Jánosné Tel: 06308279690

swa3ctmw2

Erre én is gondoltam, viszont ehhez a mókához a jelenlegi állapotában lévő ágy teljesen alkalmatlan. elég durva kopás van az elején.
Amig ez nem oldódik meg, addig marad a rannda morsekúp az orsóban :)

Csuhás

A kúp igazításhoz elég a késszán. Azt rendbe hozni pont jó gyakorlás a komolyabb munkák előtt. :- )

6rk75uezn

Erre gondoltam én is ;)

swa3ctmw2

Kicsit jobban megnézve úgy tűnik, mint ha már próbálkoztak volna a javításával. Kb 10 cm után van egy kb 1 mm-es váll. Onnantól befelé már szép a felület.
Erősen beleütve Most megfogja a szerszámot. Viszont kúphoz képest relatív könnyen ki is jön belőle.
Lehet hogy csak a maradék pár cm-es ép belső kúp fogja csak?
Így nem igazán tudom kiórazni a megfelelő szöget. Meg ki tudja, hogy a mostani kókányolt belső mennyire hasonlít az eredeti Morsekúphoz.
Mégiscsak a dörzsár lenne jó ide...?

happisusu

Sziasztok, szép napot.
Kérdésem van az E3N esztergával kapcsolatban, az tokmány tárcsa palástján van jelölés 1- től 6-ig, (nem egyenlő távolságban), ilettve a főorsó házon van egy referencia jel. ez mire jó, mit lehet beállítani vele?
üdv Süsü

bundyland

Na megmértem neked, 12cm a kúp a főorsóban gyárilag, tehát utána lehet váll.

dz7ssc2ac

Tisztelt Tagok!

Alkatrészek esztergálását vállalom, nagy pontosságú, C-tengelyes, hajtott szerszámos CNC géppel. Egyedi gyártást és széria munkát is. Maximális munkadarab méret: átm.300mm, hossz 400mm. Normális árakon dolgozom, rövid határidővel. Rajzot, elképzelést e-mailben várom: tamaslajosmezes@gmail.com

Köszönöm!

designr

Eladó műszerész eszterga,nem az enyém.
Tegnapi hirdetés,csoda kell hogy még meglegyen,de sosem lehet tudni..
Már az is szimpatikus hogy nem a mónosbéli garázskapu előtt van fényképezve.
Tos Trencin

designr

ilyen nincs..mire linkeltem a hirdetés eltünt..bár nekem még meg van nyitva..

designr

Ő volt az..

6rk75uezn

Lenne egy kérdésem ahoz akinek e400 as a van és freki váltóról hajtja.[#conf][#worship]

bundyland

Hát hogy hajtom az tulzás, de kb 1 órát már ment róla.

6rk75uezn

Akkor kérdezek (és nyugodtan bekapcsolódhat más is ha van ilyesmi téren tapasztalata/meglátása)
Szóval tegnap lett meg a gépem és 5,5kw os motor van rajta,ezt mindenképp cserélem 2,2kw os ra,ez a felső határ mert csak egy fázisom van és a freki váltóm max 2,2 kw os motort hajt.
A kérdésem pedig az hogy te feleslegesnek érzed e vagy levetted-e a röpsúlyos kuplungot a motorról?
Mivel a frekiváltó felfuttat/lefuttat igy szerintem felesleges rá.
Te mekkora motorral hajtod?Gondolom a kissebbik gyári motorral ami 3,6kw os.
Köszi válaszod.

bundyland

Hali !

Először is gratula!
Látom már árulod is a motort. :-)
Én az eredeti 5.5-ös motorral hajtom, de valóban tervezem a röppsúlyos kuplung levételét a frekiváltó miatt.
Viszont a 2.2Kw lehet hogy kicsi lesz, próbáld ki nagyobb
fogásokkal is. A röppsúlyos csakis a hirtelen irányváltások miatt kell.