Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

bundyland

Köszi ! Meg a segítéget is holnap remélem sikerül.

KoLa

Miért kell kivenni???????

bundyland

Hát gondoltam ne maradjon bent a tengelyen az gyűrű ami a dugattyút húzza tolja. Maga a pumpa már kint van meg a dugattyúja is csak a "gyűrű van a tengelyen.

KoLa

Azonnal feküggyél le aludni!:)
Reggel, majd arra ébredsz hogy, mehet vissza az ékszílytárcsa a helyére minden rendben van![#eljen]
Az ilyen tök felesleges szerelgetések csak rontanak a gép állapotán! főleg ha, nem 3műszakban ment 20 éven át!

bundyland

Hát lehet ez lesz, nem tagadom megfordult már a fejemben
csak le kell ellenőrizzem hogy a forgó gyűrű lehelé nem tud e beleverni semmibe mert ugye eddig a dugattyú nem engedte elfordulni most meg el fog.
Legalább az elektromos féket kitakarítom akkor az úgyis az ékszíjtárcsa mögött volt.

KoLa

Gondolhatod hogy, reteszelve van egy olyan excenteres tárcsa amire olajozás van bízva.

bundyland

Ezt pontosan nem értem :-) Arra gondolok hogy ez a gyűrű ami az excenteres tengelyen van azon van egy csücsök
~1cm amihez a dugattyú volt rögzítve. Ez a csücskös rész normál üzemben mindig felfelé állt a pumpa felé. Most viszonz hogy nincs ott a dugattyú lefelé is tud állni és amikor az excenteres tengely még el is nyomja nem e ér bele valami másba.

6rk75uezn

Itt egy szivar orsóházas Tos Sv18,ezen a fickó hogy találl vissza a menetárokba?
Menetóra?
Ez nekem magyarázatra szorul mert én abba voltam hogy ezeken a SV-ken csak a vonóorsó használata közben lehet előtolásirányt váltani úgy hogy közbe egy irányba forog a főorsó.

B.Zoltán

A menet emelkedés 1,5mmm (talán), és a vezérorsó 3mm emelkedésű, akkor az 1, 1,5, 3mm-es menethez nem kell menetóra.
Az ilyen meneteket én is menetóra nélkül vágom úgy ahogy ő csinálja, mert vissza talál a menet árokba.

B.Zoltán

Javítva: 1,5mm

ywathzay

Az a menet nem 1.5-ös ide  a bökőt.... a TOS SV-n (Antal Gábor után, legfeljebb kijavít) szinkronizált a vezérorsó meghajtása a főorsóval. A főorsóházban a főorsó mellett van egy egyszerű körmös kapcsoló amit a hossz szánszekrény jobb oldalán kapcsolgat a muki. Menetemelkedéstől függetlenül mindig tudja hol a helye.

6rk75uezn

Igy bizony.
Közbe beszéltem egy 18ra tulajjal és .....

B.Zoltán

Elnézést nem eléggé alaposan néztem a videót.

Amit ezért leírtam szerencsére igaz, ha lakat anyát oldja az ember és kézzel vissza tekeri a menet elejére a kést, újra szinkronba kerül a leírt  esettekben.

ywathzay

3mm emelkedésű vezérorsó esetleg a kis kínai csodákon van. Vagy tévedek.

B.Zoltán

Így igaz, valószínűleg ezeken a kicsi esztergákon.

Ha a vezérorsó menet emelkedése osztható a vágandó menet emelkedéssel maradék nélkül, úgy működhet ez nagyobb esztergán nagyobb menet emelkedésnél is. Jól gondolom?

Tudom, hogy a profik nem úgy vágják a menetet, mint én, de szerencsére most fejezi be a fiam az Arduinós programot menet vágáshoz.