Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

2yec30d5a

Ezt a kialakítást nem számoltam még, csak elő kellett állnom egy ötlettel, viszont a korábbi, (a csatolt kép) az méretezve lett, elbírta a terhelést, pedig kisebb a csavart keresztmetszet.

És sajnos mindkét végén menetes furatnak kell lennie.

Nem vagyok CNC-s,és amíg cégnél melóztam, az összes kérdést meg tudtam beszélni a műhelyben, de ez most már nem opció :-(

2yec30d5a

Az a kikötés sajnos, hogy csak forgácsolva lehet, mert nem akar szerszámot fizetni öntéshez, formázáshoz.
Le fogja gyártatni az egész szettet.

2yec30d5a

Ez a shimano tengely hidroforming gyanús. Köszi a képet!

000000000

Rendben, de akkor miért nem vesz olyan kész terméket ami már 2012-ben is kiforrott volt ?
Például amiről tettem fel képet.
A gyári monoblokkokat is széttekertem egy ilyen könnyített vagy után gyártottnak esélye nincs !
Igaz az én bringám alapból 25 kg és így is többször kellett hegeszteni az 7005 alu vázat.

2yec30d5a

Nem venni akar, hanem piacra dobni. Jó, persze nem Magyarországon, nem is Európában. És van pénze ebbe fektetni. Viszont mivel vett most referenciának egy Rotor gyártmányút, összehasonlítottuk az eddig megtervezett darabok súlyát, kiderült, hogy a tengely, a csavarok és az adapterek neccesek még, azokból faragni kell. A karok már rendben, meg a teli lánctányérok is.

Csak ugye a legtöbb esetben az egyik tengelyoldal sajtolt, ami nekem megkönnyítené a munkám, de az a kikötés, hogy csavar kell mindkét oldalra.

A gondom az, hogy ilyen hosszon benyólva mennyire rezonál a be a kés,  befér-e a kés és hogy jön ki a forgács közben.

Csak ennyi :-)

000000000

Puding próbája az evés !
Egy befogásból úgysem lehet megcsinálni, tehát csak fele akkora kinyúlással kell számolni.

2yec30d5a

ywathzay

Simán meg lehet csinálni. Sem a hossz, sem az átmérők nem vészesek. A 20-as furaton már befér egy "komolyabb" váltólapkás furatkés.

2yec30d5a

Köszönöm szépen a választ, ez megnyugtató!

bundyland

Sziasztok !

Vettem Spinol 15-öt és kicseréltem az olajat.
Nyomja rendesen az olajszűrőn keresztűl. Ettől függetlenül
nem jó az eredeti szivattyú nekem, de legalább tudom használni a gépet amíg kész nincs az új kenési rendszer.

Szóval köszönet azoknak akik segítettek, tanultam belőle!

iv43r83d

[#eljen] Az új kenési rendszer honnan fogja kapni a hajtást?

pr3cfumc

Üdv mindenkinek!

Van 3db C méretű multifix késtartó betét eladó az adok-veszekben hátha valakinek ilyenre lenne szüksége jó áron. Bocs az offért.

Istvan0728

Decemberben cseréltem olajat az E400-ban, én is Spinol 15-ötöt tettem bele, ment vele kb. két hetet a gép, de elégé hangos volt. Aztán járt nálam egy öreg szaki és mondta, hogy nyugodtan cseréljem le 10 W 40-esre, azóta azzal megy és csendesebb.

frob

Sziasztok
Azoktól kérdezném akik már cnc esztergával nyomulnak, mi a nullapont, gondolom a tokmány közepe.
Hogy állítjátok be ezt a programban?
Hogy méritek be?

szóval mi a menete annak ha én szeretnék egy mondjuk 10mm átmérőjű valamit esztergályozni, akkor hogy kell hogy beállítsam a gépet?

Tervben van egy picike cnc eszterga készítése, de baromira nem esik le ez az alapvető dolog, pár álmatlan éjszakát már okozott.

Ahogy én elképzelem, a tokmány közepétől legtávolabbi pont a plusz mondjuk 20cm, ezt egy végállás kapcsolóval ellenőrizhetővé tenném és onnan nulláig tud lemenni a gép.
A nullát pedig egy anyagot berakva addig oldalaznám míg a közepéig nem jutok, bár ez elégszemrevételezéses módszer de jobb nem igazán jut eszembe...

Előre is kösz minden segítséget!

Motoros

Itt sokminden le van írva.  (1.25 ábra ) Fontos, hogy a tervrajz koordinátarendszer értékei azonosak legyenek a G kód program koordinátaértékeivel, az átláthatóság miatt.
A nullpontokat is ennek megfelelően kell felvenni.
Tehát nem a tokmány közepe.
A bemérésre vannak jótanácsok a lefordított Mach könyv eszterga részében.