Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

9a8r3iviv

Csuhás

9a8r3iviv

Köszi.
Valószínű az lesz majdnem amit mondtál , mert szerintem irreális az ár , a többi kulcsokhoz viszonyítva.
Fúrók mondjuk egy 7,9 -8,1-es lyukat és vagy kireszelem vagy
keményfém késsel esztergán kivésem.

9a8r3iviv

Igaz az nem lesz olyan kemény anyag , de egyelőre jó lesz.

Csuhás

Fúrj be négy kis furatot a leendő sarkokhoz, majd azután esztergán fúrd a középső furatot. Így kevesebb reszeléssel, véséssel megúszod. De így kifúrva gyakran elég egy 8x8-as nyers hss anyagot átnyomni, vagy átütni rajta.

9a8r3iviv

Vetesi75

A #8-as az "ali"-n 8USD, ingyen postával. Itt.

dz7ssc2ac

Tisztelt Tagok! Alkatrészek esztergálását vállalom, nagy pontosságú, C-tengelyes, hajtott szerszámos CNC géppel. Egyedi gyártást és széria munkát is. Maximális munkadarab méret: átm.300mm, hossz 400mm. Normális árakon dolgozom, rövid határidővel. Rajzot, elképzelést e-mailben várom: mezes.tamas@citromail.hu Köszönöm!

xgn8p4wk5

Még csak küzdök egy kicsit a tokmány pofákkal. [#vigyor3] A pofa oldalsó hornyai oldalát hegesztettem fel és marom újra, hogy ne legyen billenése mikor meghúzom. Az lenne a kérdésem, hogy gyakorlatban kb mennyit billenhet egy tomány pofa mikor meghúzzák?

Csuhás

Mondjuk azt hogy a nyitott tokmány pofáinak nincs érezhető billenő, vagy oldal irányú kotyogása. ( csak sugárirányba mozdítható a menet játéka miatt. ) Szépen hegesztesz de még messze vagy a tökéletes megoldástól, hiszen kopott a tokmány ház is, amit még simára húzhatsz marógépen, de kopott lehet a spirálmenet amivel házilag nem sokat lehet kezdeni.

A megoldás az szokott lenni, hogy az embernek van több tokmánya, egy napi használatban, egy új és precíz pontos munkákhoz, és egy másik nyers felületek megfogására nagyoláskor. ( precíz munkához egyébként is inkább puha pofát használunk, pláne ha több darabot is kell készíteni )

xgn8p4wk5

Köszönöm a segítséget! :)

bundyland

Sziasztok!

Raktam E400-ba a szivattyú nyomó ágába egy autó olajszűrőt.
Most alig csordogál. A kérdésem az lenne attól aki látott már ilyet hogy a beépített dugattyús szivattyú milyen rővel képes nyomni, ergo valahol levegős még a rendszerem (teljesen szét volt szedve) vagy a beépített pumpa nem is képes hogy átnyomja a szűrőn az olajat ?

Előre is köszönöm!

laca

Képes eltörni a csapágyat, vagy a tengelyt, akkora erő van benne hidraulikus ütéskor. Az olajszűrőt bőven kidurrantja.

iv43r83d

Szia!A szivattyúdnál nem lehet hogy túl nagy a résolaj?És nem tud elég nyomást előállítani és ezáltal nincs meg a megfelelő liter szállítás sem. Vagy a beépített szűrő előtt el megy a nyomás?Vagy csak egyszerűen a szűrőben lévő nagyobb mennyiségű  olajat nem bírja továbbítani?

6rk75uezn

Üdv.
Csinálltam egy egyszerű kis fúróélezőt,a képen látni egy 31 eset meköszörülve.
Ez után kiköszörültem egy 21,5mm-est,kipróbáltam szegnyeregbe tolva a padon de majd hanyatt estem mikor rámértem 22,7mm-t fúrt.

Fúrás mente:
Anyag le oldalaz,szépen lassan központfúróval megfúr majd bele a 21,5mm-es telibe,nem mocorgott a fúró hegye.
Ez után kipróbáltam úgy is hogy egy 10mm es el előfúrtam de akkor is ugyan azt a méretet fúrtam.

Mikor meg volt a központ furat (most csak a hegye) 3mm akkor mértem az anyagon furat széltől anyag szélig (anyag leátmérőzve) igy 0,03mm eltérést mértem.Többször mérve is.

A fúrót 130 fokba köszörültem,a főél 10 fokosra van hátraköszörülve.

Ilyet nem igazán tapasztaltam eddig,a köszörülésembe nem igen van hiba mert marha jól és könnyen lehet vele fúrni.A két él szinte teljesen egyformán forgácsol,tehát mindkét horonyból szépen jön a forgács.
Szerintetek?
Görbe a fúró?nem igazán tudok másra gondolni.

A képen a 31 es fúró.